Dug-out

Dug-out

Auteur: Hans Vanacker
Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058385543

€ 14,95
Incl. BTW

Amadu is een fantastisch goede voetballer, de nieuwe coach heeft echter geen oog voor hem. Komt dit door zijn donkere huiskleur? De coach verwijt Amadu alle zonden van de migranten uit zijn woonbuurt. Hoe moet hij zijn plek op het veld opeisen?


Lees een fragment.

Recensie

Details

'In dit voetbalverhaal primeert de antiracistische boodschap. Amadu’s zachte aard, door Koen Broos gevat in prachtige, gevoelige foto’s, stuurt niet aan op een harde confrontatie. Het drama van Amadu’s familie, vluchtelingen uit Sierra Leone, en de situatie van de coach, smeken om meer uitleg. Het boekje nodigt uit om samen met kinderen na te denken: waar komt al die racistische haat vandaan?’ (Kerk & Leven, juni 2009)

'Een goed geschreven verhaal geïllustreerd met zwart-wit foto’s die het boek een wat sombere look geven maar goed passen bij de emotionele stemmingen van Amadu. […] De confrontatie met racisme komt sterk naar voren. De schrijver geeft goed weer hoe de jongen hiermee omgaat. Dat geeft een meerwaarde aan het voetbalverhaal.' (Website Linc vw, augustus 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema voetballen, discriminatie, vriendschap
Leeftijd 10+
AVI-leesniveau AVI 9
Omvang 112 blz.
Formaat 15 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2009
NUR code 283
Auteur Hans Vanacker
ISBN Nummer 9789058385543