Een dag met Robby

Een dag met Robby

Auteur: Kolet Janssen
Illustrator: Klaas Verplancke

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387103

€ 14,50
Incl. BTW

Levensecht verhaal over opgroeien in een kansarm gezin. Op school praten de kinderen honderduit over de cadeaus van de Sint. Robby kreeg alleen maar sokken. Dat vinden zijn klasgenootjes gek, tot ze zien hoe bijzonder zijn sokken zijn.

Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Het is een herkenbaar, realistisch verhaal met een fantasierijke invulling en met verrassende wendingen. De armoede zelf wordt in dit boek heel subtiel herkenbaar gemaakt. Robby, het hoofdpersonage is blij en inventief, waardoor de toon van het boek licht blijft. De tekst is helder en laat zich lekker voorlezen. De speelse prenten zijn sterk in hun eenvoud. Zij focussen op de essentie, aangevuld met de nodige fantasie en subtiele humor. Samen met het andere beschikbare materiaal is dit boek de perfecte aanleiding om armoede bespreekbaar te maken. Voor de rest is het ook een grote troost voor al die er zelf mee te maken hebben. Een boek dus dat in geen enkele klas mag ontbreken!' (Website Pluizuit, oktober 2011)

Een dag met Robby schetst op een realistische en toch wel aandoenlijke manier hoe sommige kinderen opgroeien in een kansarm gezin. Robby’s verhaal is qua gevoelens en beleving goed aangepast aan het begripsvermogen van kleuters en wordt ook heel toegankelijk verteld. Het boek kan een uitnodiging zijn om kinderen te laten kennismaken met armoede en toont de kracht van creativiteit om van een negatieve situatie toch iets positiefs te maken.’ (Website Pluizer, november 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema arm zijn, inventief zijn, speelgoed, Sint
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 21,5 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/08/2011
NUR code 273
Auteur Kolet Janssen
Illustrator Klaas Verplancke
ISBN Nummer 9789058387103

Verwante producten