Eén miljoen vlinders

Eén miljoen vlinders

Illustrator: Carll Cneut

Schrijf een beoordeling over dit product

In herdruk

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058384348

€ 15,95
Incl. BTW

Midden in de nacht ziet Stach ze voor het eerst: de vlinders. Ze vliegen rond zijn kop, het zijn er één miljoen. Stach weet niet waar die vlinders vandaan komen, maar zijn ouders begrijpen het wel. 'Het is tijd om te gaan,' zeggen ze, en ze sturen hem op pad, de vlinders achterna… Een schitterend prentenboek over opgroeien, loslaten, verliefd worden en weer thuiskomen.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'De weelde van de kleurrijke tekeningen en het meevoelen met de verwarde emoties van de eenzame kleine olifant kunnen ook jonge kinderen ongetwijfeld invoelen. Voeg daarbij de tegenstellingen waarop het hele prentenboek speelt. Is er in afbeelding of associatie een grotere tegenstelling denkbaar dan tussen olifant en vlinder? Bij de beschrijving van de vlinders leeft Edward van de Vendel zich uit in exuberant poëtisch taalplezier, maar hij hanteert delicate soberheid in de verwoording van de olifantenbeleving. En Carll Cneut zou Carll Cneut niet zijn als er niet ergens, in contrast met het gedruis rond de zoektocht van de jonge olifant een muisje verstopt zat, dat de olifant haar liefde probeert te verklaren.' (Juryverslag Zilveren Griffel, oktober 2008)
'Eén miljoen vlinders is een frivool boek en het is streng in zijn keuze voor frivoliteit: overal zien we rode en roze tinten, de rode letters rijmen met de sfeer van de beelden en de jury keek met welbehagen naar het opvallend mooi getinte schutblad. [...] hier is nagedacht over het huwelijk van beeld en tekst, van inhoud en materiaal.' (juryverslag Plantin-Moretusprijs, juni 2008)
‘De inventieve, ritmische tekst van Van de Vendel laat zich uitstekend voorlezen. Carll Cneut slaagt erin de verwondering en de verwarring over verliefdheid helder, met veel warmte en goedmoedige humor te visualiseren in dit bijzonder knappe prentenboek.’ (De Standaard, oktober 2007)
'Cneut weet in zijn beste platen een haast Jeroen Bosch-achtige sfeer (leg diens 'Tuinen der lusten' maar eens naast Cneuts spread midden in het boek) op te roepen. Ook de pagina's met de olifanten zijn steeds spannend. [...] Cneut en Van de Vendel maakten een bijzonder prentenboek waarin ontzettend veel te zien is, over groeien, loslaten en verliefd worden.' (Leesgoed, februari 2008)
‘Als Carll Cneut zich aan zijn tekentafel nestelt, dan maakt een glimlach zich meester van ons gezicht. Van oor tot oor. Want we weten dat we op een dag weer een meesterwerkje voor ons zullen hebben liggen. Zoals Eén miljoen vlinders waar Carll Cneut de illustraties bij het wondermooie verhaal van Edward van de Vendel tekende. Je voelt zowaar wat Stach het olifantje voelt. Dit is topklasse.’ (De Zondag, september 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Plantin-Moretusprijs, Zilveren Griffel
Herdruk 6de druk
Soort geschenkboek, prentenboek
Thema verliefd zijn, opgroeien, olifant, vlinder
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 23 x 33 cm
Uitvoering hardcover, met linnen band
Verschijningsdatum 01/08/2007
NUR code 274
Auteur Edward van de Vendel
Illustrator Carll Cneut
ISBN Nummer 9789058384348

Verwante producten