Een plek naast Fien

Een plek naast Fien

Auteur: Aag Vernelen
Illustrator: Debbie Lavreys

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058388049

€ 13,95
Incl. BTW

Fiens papa is gestorven toen ze nog een baby was. Mama en Fien waren heel lang met hun tweetjes. Nu heeft mama een nieuwe vriend: Miel. Fien vindt hem erg leuk. Maar wanneer mama zegt dat Miel bij hen komt wonen, wordt Fien boos. De lege plek in mama’s bed is immers haar plek! Een ontroerend verhaal over een nieuw-samengesteld gezin.

Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Het verhaal ontroert kinderen en sleept ze mee. Het is een aangrijpend verhaal over een nieuw samengesteld gezin, over hoe kinderen het soms moeilijk hebben als ze het gevoel krijgen dat ze een ouder moeten delen met iemand anders. […] Het geeft tevens een aanzet om verder in te gaan op dieperliggende gevoelens rond afscheid nemen, scheiding, leren omgaan met nieuwkomers … Een zeer accuraat thema dat zeer kindvriendelijk aangesneden wordt.’ (Logopedie, september 2013)

‘Dit onderwerp is op begrijpelijk niveau mooi uitgewerkt. De korte zinnen en eenvoudige woorden passen bij het leesniveau, AVI-E3. De vaak paginagrote illustraties zijn zacht van kleur en opzet.’ (NBD Biblion, februari 2013)

Extra informatie

Extra informatie

Soort eerste lezer
Thema moeder-dochterrelatie, stiefvader, relatie, samenwonen
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 3, AVI-E3
Omvang 40 blz.
Formaat 24,5 x 16,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/10/2012
NUR code 287
Auteur Aag Vernelen
Illustrator Debbie Lavreys
ISBN Nummer 9789058388049

Verwante producten