Een rijm in mijn oor

Een rijm in mijn oor

Auteur: Riet Wille
Illustrator: Geert Vervaeke

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381828

€ 12,50
Incl. BTW
Riet Wille is een succesvolle dichteres voor kleuters en basisschoolkinderen. Ook het schrijven van verhalen in AVI-niveaus ligt haar heel erg. In deze bundel kiest ze voor een combinatie van beide: gedichten voor eerste lezertjes. De gedichten bevatten uitsluitend korte, eenlettergrepige woorden en behandelen alledaagse onderwerpen als luizen in het haar, niet naar bed willen, in bad gaan, vrienden op school, kusjes geven ... Een ideale bundel om kinderen de liefde voor poëzie bij te brengen.

Recensie

Details

'De twintig versjes vol klank- en woordherhalingen bevatten uitsluitend eenlettergrepige woorden. Ze beschrijven herkenbare dingen, gevoelens en ervaringen vanuit een speelse, soms heel originele invalshoek. (...) De bundel is door de eigenzinnige, moderne illustraties van Geert Vervaeke bijzonder mooi. Op papier uit schriftjes maakte ze eigenzinnige composities in een gemengde techniek die mooi bij de versjes aansluiten.' (De Bond, juni 2003)

'In Een rijm in mijn oor slaagt ze er naar mijn gevoel beter in om de beperkingen, eigen aan het leesniveau, om te buigen in haar voordeel. [...] Waar Riet Wille de beperkingen overstijgt, doet ze dat op de eerste plaats door te spelen met klanken. Op die manier stimuleert ze op een speelse manier het leren lezen. [...] De tweede manier waarop Riet Wille deze versjes een surplus geeft, is door de gevoelens die ze verwoordt. Gelukkig expliciteert ze niet te veel, maar suggereert ze vooral. [...] Wat dit boek tenslotte nog bijzonder maakt, zijn de illustraties van Geert Vervaeke. Ze maakte fascinerende collages op een dubbele achtergrond met transparante druk op ruitjespapier. [...] Een rijm in mijn oor is zowel voor het oog als voor het oor een plezier.' (Leesidee, september 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Soort poëziebundel
Thema poëzie, leven, school
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 1
Omvang 26 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 287, 291
Auteur Riet Wille
Illustrator Geert Vervaeke
ISBN Nummer 9789058381828