Een warm hemd voor de winter

Een warm hemd voor de winter

Auteur: Jaak Dreesen
Illustrator: Seppe Van den Berghe

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384492

€ 14,50
Incl. BTW

Twan en Zarre leven in een idyllisch Vlaams dorpje. De idylle wordt echter abrupt verstoord bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het is niet makkelijk om een tiener te zijn in die jaren. Twan en Zarre moeten een onderscheid leren maken tussen goed en slecht, ook op momenten dat die begrippen nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Twan legt zijn gevoelens en ontdekkingen vast in zijn tekeningen. Een verhaal dat de kilte en angst van de Tweede Wereldoorlog voelbaar maakt.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Jaak Dreesen was een knaap in de Tweede Wereldoorlog en doopt steeds opnieuw zijn pen in deze overrompelende ervaringen en herinneringen. Ook dit verhaal verplaatst je helemaal in die verwarrende tijd waarin jullie grootouders opgroeiden. Met stille tekeningen van Seppe Van den Berghe.’ (De Bond, november 2007)
‘Dit is een prachtig en gevoelig ooggetuigenverslag van een kleine jongen tijdens de oorlog. Bij alles wat hij ziet en hoort heeft hij zijn eigen, onvolwassen, bedenkingen, maar hoe langer de oorlog duurt, hoe meer volwassen hij begint te denken. Zijn gevoelens werden knap in beeld gebracht, net als realistische beschrijvingen van zijn dorp en de omgeving. […] Niet alleen de auteur heeft gevoelvol werk geleverd, ook de illustrator heeft op sobere maar indringende wijze de oorlog in beeld gebracht. Hij heeft Twans visie op papier gezet, net als Twan. De mooie zwart-wit schakeringen zorgen voor sterke beelden die perfect aansluiten bij de sfeer van het verhaal. Een sfeervol tijdsbeeld.’ (Website Pluizuit, november 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Genre waargebeurd
Thema Wereldoorlog II, opgroeien, tekenen, vriendschap
Leeftijd 11+
AVI-leesniveau AVI 8
Omvang 128 blz.
Formaat 15 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/10/2007
NUR code 283
Auteur Jaak Dreesen
Illustrator Seppe Van den Berghe
ISBN Nummer 9789058384492