En?

En?

Auteur: Kitty Crowther
Illustrator: Kitty Crowther

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386373

€ 10,95
Incl. BTW

Een popje gaat in de slaapkamer op een stoeltje zitten. Eén voor één komen de knuffels de kamer binnen. ‘En? Is hij er?’ vragen ze allemaal. ‘Nee, nog niet,’ luidt het antwoord. De knuffels wachten op een heel bijzonder iemand… Verrassend einde.


Lees een fragment.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

‘Van eenzelfde aanstekelijke en ontroerende eenvoud is dit boekje van Kitty Crowther. Onze landgenote werd afgelopen maart nog bekroond met de prestigieuze internationale Astrid Lindgren Memorial Award, en met deze parel bewijst ze andermaal dat die hoge onderscheiding goed terechtkwam. [..]. Met dit soort details slaagt Crowther erin om een doodeenvoudige gegeven gelaagd, spannend en bij wijlen zelfs magisch te maken. De tekeningen in kleurpotlood ogen bovendien heel naïef en authentiek. Soms lijken ze door een opgegroeid kind getekend (Kitty?), alsof het zich dromerig herinnert hoe het vroeger was. Ronduit verrukkelijk!’ (De Morgen, februari 2010)

‘Heel warm gemaakt prentenboekje over het klassieke onderwerp ‘bedtijd’ en de rol van knuffeldieren daarin. Crowther maakt vrij lege illustraties waarin haar eigenzinnig vormgegeven figuren een zeer vertederende motoriek hebben.’ (Leesgoed, januari 2011)

‘Dit verhaal van verwachting en verrassing weet met eenvoudige maar doeltreffende middelen een gezonde spanning op te roepen, die ten slotte uitmondt in een situatie waarmee alle kinderen vertrouwd zijn. De tekeningen met gearceerde kleurvakken vormen een sfeervolle verpakking voor een verhaal dat rust uitstraalt.’ (Juryrapport Leespluim van de maand juni 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Leespluim van de maand, Zilveren Griffel
Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema bedtijd, slapen, knuffeldier
Leeftijd 2+
Omvang 32 blz.
Formaat 19 x 15,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/10/2010
NUR code 272
Auteur Kitty Crowther
Illustrator Kitty Crowther
ISBN Nummer 9789058386373