Enzo, de rode wolf

Enzo, de rode wolf

Illustrator: Rocío Del Moral

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381767

€ 12,95
Incl. BTW
Enzo, de rode wolf, hield niet van vlees. Zijn lievelingskostje was spaghetti met tomatensaus. Op een dag trok hij de wijde wereld in, met een grote rugzak vol pasta. Hij maakte kennis met Lisa, een schaap dat al even gek was op pasta, en ze reisden samen verder. Toen de grote rugzak leeg was, vonden ze werk als fietsende pizzabestellers. Op een dag bestelden de wolven van de hoge berg een pizza. Het was Lisa's beurt om de pizza te brengen. Zuchtend begon ze aan de klim. Maar was Enzo niet de enige wolf die pizza verkoos boven… schaap?

Recensie

Details

'Dit is in de eerste plaats een heerlijk boek vol grapjes in de prenten en in de tekst. Verder kun je er ook een warm pleidooi voor vredelievendheid en vegetarisme in zien én een ode aan de Italiaanse keuken. De illustraties zijn in felle kleuren en met grove borstelstreken neergezet. Het geeft ze een dynamisch effect. Een prachtig boek voor grote en kleine humoristen.' (Klapper, oktober 2003)

'Een bijzonder leuk prentenboek en dit niet in het minst door de subtiele humoristische ondertoon in zowel de tekst als de prenten. Onopvallend komen heel wat thema's ongecompliceerd aan bod zoals het anders zijn van de rode wolf en zijn bijzondere vriendschap met een schaap. Het verhaal wordt verteld met een zekere vanzelfsprekendheid en laat zich prettig voorlezen. De sprekende prenten sluiten qua sfeer en stijl mooi aan bij de tekst en geven die een meerwaarde. (...) De kleurrijke tekeningen zijn grof geschilderd en werden aangevuld met uitgeknipte prentjes van bestaande voorwerpen. Dit originele prentenboek belooft veel lees- en kijkplezier voor voorlezer en kleuter.' (Openbaar, oktober 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema wolf, schaap, vriendschap, anders zijn
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 21,5 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 273
Auteur Rocío Del Moral
Illustrator Rocío Del Moral
ISBN Nummer 9789058381767