Feest!

Feest!

Auteur: Brigitte Minne
Illustrator: An Candaele

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382368

€ 14,50
Incl. BTW
Twee kevers willen een feestje bouwen en bakken wel honderd taarten. Maar wie zullen ze uitnodigen? De kevers hebben op alle insecten die willen komen, iets aan te merken: de waterjuffer is een opschepster, de vlieg is te slim en de hommels hebben te sterke poten. De afgewezen dieren besluiten om zelf een feest te houden: ze versieren de bomen met slingers en ballonnen en bakken wafels en pannenkoeken. Samen hebben ze het reuze naar hun zin. Ondertussen vervelen de twee kevers zich te pletter ...

Recensie

Details

'Is het toeval dat Candaele telkens verrassend uit de hoek komt als de personages dieren zijn? Wonderlijk mooi combineert ze menselijke trekken met dierlijke eigenschappen en geeft daardoor een speelse en kleurrijke interpretatie aan het verhaal. De kevers zien er degelijk en conservatief uit in hun hagelwitte schortjes, je beseft meteen dat een feest organiseren het dolste is wat ze in jaren hebben bedacht. Geen wonder dat ze zich geen raad weten met die kleurrijke wezens die opeens langskomen. Zo tekent Candaele een waterjuffer als een zwierige oosterse danseres, een vlieg als een pioniersvlieger, hommels als stoere sportlui. [...] Door een voortdurende perspectiefwisseling komt er een prettige dynamiek in het verhaal. Je ziet hoe groot of hoe klein de dieren zich voelen, je ziet hoe ze samen zijn of apart, sterk zijn of zwak. Een fris en helder groen houdt de opeenvolgende bladzijden mooi in balans. Wuivende grassprieten geven aan waar alles gebeurt, maar dankzij attributen zoals hoedjes, schoenen en stoelen komt het verhaal los van die ene locatie en wordt het naar de mensenwereld getild, waar jaloezie al menig feestje bedorven heeft.' (De Standaard Letteren, maart 2004)

'Het mooiste aan dit boek zijn de tekeningen. Op de allermooiste tekening wordt het feest opgebouwd. Met gekleurde lampionnen in de bomen. Het doet mij denken aan een lampionnenoptocht. Dat is mooi, 's avonds met al die gekleurde lichtjes.' (Carlijn (8 jaar) in Kids Week Junior, oktober 2004)

'Prettig en mooi geïllustreerd verhaal.' (Alles wat ik mooi kan vinden, september 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema insect, dier, feest, vooroordelen
Leeftijd 3+
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2004
NUR code 273
Auteur Brigitte Minne
Illustrator An Candaele
ISBN Nummer 9789058382368

Verwante producten