Fluit zoals je bent

Fluit zoals je bent

Illustrator: Carll Cneut

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387073

€ 16,50
Incl. BTW

In deze poëziebundel verzamelde Edward van de Vendel de mooiste Nederlandstalige dierengedichten. Carll Cneut schilderde er een scala aan kleurrijke dieren bij: aaibaar of prikkelbaar, wild en tam,… alle dieren schuiven aan.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

'Er werd -meestal toch- resoluut gekozen voor literair interessante poëzie voor alle leeftijden. En dat is goed nieuws. Carll Cneut leverde met zijn sublieme illustraties alweer een meesterwerk af. Op de cover trekt meteen een bonte beestenstoet voorbij, die de lezer charmant het boek binnen leidt.' (De Morgen, oktober 2009)

'Los daarvan is Fluit zoals je bent een rijke bundel, maar vooral een overdonderend mooi kijkboek. De vormgeving is prachtig uitgebalanceerd: het lettertype, de bladschikking (met meestal één en soms twee gedichten op een bladzijde), de verhouding tussen tekst en illustratie, de tussenbladzijden; ze dragen er samen toe bij dat elk gedicht en elke illustratie ten volle tot hun recht komen.' (De Leeswelp, 2009)

'Dit is een prachtig uitgegeven boek met harde kaft en heel mooie illustraties van Carll Cneut. Aaibaar, prikkelend, nu eens wild, dan eens tam… zoals de dieren zijn!’ (Knack, herfst 2009)

‘Carll Cneut tekende in eigenzinnige en verfijnde illustraties deze bonte dierenbende op mensenmaat. Een mooi vormgegeven boek om in te grasduinen, te lezen en te kijken. Voor het onderwijs een prima kans om het bestaande gedichtenaanbod te verruimen.' (De Bond, december 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenpluim, Zilveren Griffel, Zilveren Penseel
Herdruk 3de druk
Soort poëziebundel
Thema dier
Leeftijd 8+
Omvang 112 blz.
Formaat 21,5 x 17,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2009
NUR code 291
Auteur Edward van de Vendel
Illustrator Carll Cneut
ISBN Nummer 9789058387073

Verwante producten