Grote Toren, Kleine Toren

Grote Toren, Kleine Toren

Auteur: Coby Hol
Illustrator: Coby Hol

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382870

€ 13,50
Incl. BTW
Grote Toren en Kleine Toren staan op een burcht tussen de heuvels. Wanneer Kleine Toren zich verveelt, nemen de torens de trein naar de stad. Daar kijken ze verbaasd naar de grote wolkenkrabbers. Een wolkenkrabber laat hen op zijn dak slapen. De volgende morgen worden Grote Toren en Kleine Toren gewekt door het lawaai in de straten. Na een poosje verlangen ze naar de rust van hun burcht. Vier wolkenkrabbers gaan met hen mee. Maar zij vinden de rustige burcht al snel te saai … Een lieflijk prentenboek over wonen in de stad en op het platteland.

Recensie

Details

'Hol beperkt zich niet uitsluitend tot papiercollages, zoals ze dat in haar eerdere prentenboeken wel doet. Ze verwerkt nog krantensnippers en verschillende soorten papier, maar tekent, met dikke zwarte lijn, nu ook figuren (gebouwen, auto's) en contouren (landschappen). De combinatie levert enkele mooie prenten op, vooral stadsgezichten met de haven en de wolkenkrabbers. Ze introduceert ook een soort directheid in het beeld die kinderen onmiddellijk zal aanspreken (vb. de gebouwen met lachende gezichten en armen).' (De Leeswelp, mei 2005)

'Dit zeer originele verhaal over wonen in de stad of op het platteland en over heimwee hebben en tevreden zijn met hoe en waar je leeft, is op een creatieve manier geïllustreerd.' (website Pluizer, december 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema heimwee, wonen, stad, platteland
Leeftijd 3+
Omvang 26 blz.
Formaat 30 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2005
NUR code 273
Auteur Coby Hol
Illustrator Coby Hol
ISBN Nummer 9789058382870