Het boek van Akim

Het boek van Akim

Illustrator: Ann De Bode

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058389183

€ 9,95
Incl. BTW

Sien leest graag, en veel. Haar vriend Raaf brengt haar boeken uit de bib. Sien leest de bib leeg. Nu is ze slim. Maar is ze ook wijs? Raaf vertelt over het boek van Akim. Sien wil dat boek ook lezen. Ze gaan samen op zoek. Aantrekkelijk leesgroeiboek.

Lees een fragment.

Recensie

Details

'De illustraties van Ann De Bode zetten de toon van dit sprookjesachtige boek: meisjesachtig poëtisch. De tekst van Claire De Lombaert is daarmee mooi in balans. Met woorden die niet langer zijn dan twee lettergrepen slaagt zij erin om een sfeervolle wereld te creëren waarin ze de eerste lezers voor vol aanziet. In de eerste plaats een mooie ode aan het grote genot dat lectuur kan bieden en dat de jonge lezers hopelijk nog lang kunnen meedragen.’ (Website Cobra, mei 2014)

‘Het boek van Akim is een mooi leesgroeiboek met prachtige illustraties. […] In het verhaal zit een mooie afwisseling tussen fantasie en realiteit. Omwille van het mooie en leerrijke verhaal is dit boek ook zeker geschikt voor iets oudere kinderen met een lager leesniveau.’ (Logopedie, november 2014)

‘De dromerige illustraties ondersteunen het verhaal en geven de sfeer bijzonder weer. Krachtig beeld van Raaf, die bijna dood op de tafel bij Akim ligt.’ (Website Pluizuit, 5 januari 2015)

Extra informatie

Extra informatie

Soort eerste lezer
Thema boek, bib, raaf, reis, vriendschap
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI-M3, AVI-E3
Omvang 32 blz.
Formaat 21 x 15,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2014
NUR code 287
Auteur Claire De Lombaert
Illustrator Ann De Bode
ISBN Nummer 9789058389183