Het geheim van Sinterklaas

Het geheim van Sinterklaas

Illustrator: Tim Van den Abeele

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462913417

€ 15,50
Incl. BTW

- Prachtig Sinterklaasboek, of je nu wel of niet in Sinterklaas gelooft
- Briefroman met brieven van Rik en antwoorden van Sinterklaas
- De bijzondere beelden (monotypes) zijn geïnspireerd op foto’s en filmstills

Een ontroerend, warm en ook grappig verhaal over de bijzondere band tussen een opa en zijn kleinkind.

Rik schrijft brieven aan Sinterklaas. Hij hoeft geen cadeau, hij wil vooral weten hoe Sinterklaas zo oud is geworden. Zijn vake, zoals hij opa noemt, is ziek, dus misschien kan hij met de tips van Sinterklaas beter worden.

Blader door het boek


Recensie

Details

'In dit prachtige kleinood is elk woord gewikt en gewogen. Doorheen een handvol pagina's vindt kleine Rik de moed om grote Rik te worden. Een pluim ook voor illustrator Tim Van den Abeele. Geïnspireerd op foto's bieden de realistische tekeningen een mooi tegengewicht voor het Sintverhaal.' (Gazet van Antwerpen, oktober 2018)

'Het geheim van Sinterklaas is een prachtig sinterklaasboek voor alle leeftijden, of je nu wel of niet gelooft in Sinterklaas. [...] Een aantal passages en illustraties bezorgen de lezer kippenvel.' (Boekenkrant, november 2018)

'Het grote geheim van de Sint – een betekenisvolle verwijzing naar de titel – achterhaalt Rik in een poëtisch en gevoelvol einde. Het vormt meteen een waardige afsluiter van dit kleine, ingetogen boekje over afscheid nemen, herinneringen koesteren en verlies aanvaarden. ‘Het geheim van Sinterklaas’ is dan ook een verademing in de stroom van louter gecommercialiseerde sinterklaasboeken.' (Cutting Edge, november 2018)

'Dit verhaal over Sinterklaas is werkelijk uniek. Prachtig, ontroerend en écht… Zo mooi!' (Leesbevordering in de klas, 15 november 2018)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema Sinterklaas, brief, opa, ziek zijn
Leeftijd 8+
Omvang 64 blz.
Formaat 13,5 x 18,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 10/10/2018
NUR code 282
Auteur Bart Van Nuffelen
Illustrator Tim Van den Abeele
ISBN Nummer 9789462913417