Het mooie meisje

Het mooie meisje

Illustrator: Goele Dewanckel

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382375

€ 17,50
Incl. BTW
Een ontroerend sprookje met krachtige illustraties. Het meisje was mooi. Zo'n mooi meisje had niemand ooit gezien. Ze had slechts één probleem: ze had geen hart. Ze verruilde haar vlechten, haar glimlach, haar tanden ... voor een marmeren hart, een geschilderd hart, een hart van speculaas ... Geen van deze harten voldeed. Bovendien was het meisje nu ook haar schoonheid kwijt. Toen ontmoette ze een oude vrouw die haar hart wou afstaan na haar dood. Het meisje trok bij de vrouw in en verzorgde haar. Maar toen de oude vrouw stierf, had het meisje haar hart niet meer nodig ...

Recensie

Details

'Er zijn van die verhalen waarvan je denkt, dit kan maar door één illustrator in zijn volle breedte en diepte uitgewerkt worden. Het mooie meisje van Pieter van Oudheusden is zo'n verhaal. Wie anders dan Goele Dewanckel kan op zo'n pertinente manier vragen over innerlijke en uiterlijke schoonheid in beeld brengen? Wie anders dan Goele Dewanckel kan via haar kleurkeuze het dubieuze en subjectieve van schoonheid aan de orde brengen? […] De beelden van Dewanckel komen direct en met volle kracht op je af, daardoor kunnen ze een brede groep lezers aanspreken. Maar de prenten verdragen ook een nadere studie, ze staan toe dat de lezer de eerste en meest herkenbare laag afpelt en speurt naar de poëzie en naar het evenwicht met de tekst.' (Juryverslag Boekenpauw, februari 2005)

'Het verhaal is eenvoudig, maar wordt krachtig verteld. Het is suggestief, spreekt nooit expliciet oordelen uit en heeft het repetitieve patroon die mondeling overgeleverde verhalen ook hebben. De prenten halen, ondanks hun eenvoud, de dramatiek van de tekst naar de voorgrond. Het mooie meisje is een intrigerend verhaal over schoonheid, verleiding en de angst voor emotionele verlatenheid, die van alle tijden is.' (De Standaard der Letteren, maart 2004)

'Het mooie meisje is een prentenboek dat door zijn uitzonderlijk groot formaat, maar ook door de prenten van Goele Dewanckel onmiddellijk opvalt. [...] Van Oudheusden weet steeds de juiste toon te vinden en de juiste woorden te gebruiken, en samen met Dewanckels mooie prenten levert dit een parel van een boek op. En ondanks het feit dat het ver af staat van de doorsnee prentenboeken voor jonge kinderen, is dit boek m.i. wél perfect toegankelijk voor deze leeftijdsgroep.' (De Leeswelp, oktober 2004)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenpauw
Soort prentenboek
Genre sprookje
Thema hart, schoonheid, zoeken
Leeftijd 6-99 jaar
Omvang 52 blz.
Formaat 25,5 x 34 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2004
NUR code 274
Auteur Pieter van Oudheusden
Illustrator Goele Dewanckel
ISBN Nummer 9789058382375