Het testament van de tuinheks

Het testament van de tuinheks

Auteurs:
Illustrator: Tom Schoonooghe

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382443

€ 14,95
Incl. BTW
Tobias is dolblij als hij hoort dat het stadsbestuur een avonturenspeelplein wil bouwen. Samen met Stephanie verkent hij de bouwwerf. Achter een hoge omheining ontdekken de kinderen een enorme tuin, een gezellig huis en drie oude dames. Tobias en Stephanie raken bevriend met hen en brengen al hun vrije tijd in de tuin door. Ze vinden de grote tuin met zijn vijver, zijn fruitbomen en groentebedden veel leuker dan een speelplein. Maar daar denkt het stadsbestuur anders over ...

Recensie

Details

'Het testament van de tuinheks is een bijzonder verhaal over twee avontuurlijke kinderen die met hun plannen de wereld een stukje mooier maken. Soms merk je aan de taal dat de uitgever uit België komt. Dat maakt dit boek net even anders dan andere boeken.' (Nederlands Dagblad, juni 2004)

'De kleurige voorkaft en de geheimzinnige taal van het avonturenboek Het testament van de tuinheks trekken de aandacht. Maar goed ook, want het verhaal is boeiend en leerzaam voor lezers vanaf tien jaar. [...] In dit ogenschijnlijk eenvoudige boek worden volwassen kwesties luchtig behandeld, zoals onrecht, actie voeren, media-aandacht én democratie! [...] Enige mate van psychologie in de karakters wordt aangeduid door een simpel woordje. Knap. [...] Ook de bewust onbeholpen potloodtekeningen kon ik zeer waarderen! Ilona, mijn buurmeisje van tien, vindt het een goed boek.' (ZOZ, juli 2004)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema vriendschap, bejaardentehuis, opkomen voor jezelf, milieu, werkende ouders
Leeftijd 10+
Omvang 116 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2004
NUR code 283
Illustrator Tom Schoonooghe
ISBN Nummer 9789058382443