Het wonderlijke verhaal van Alice Toet

Het wonderlijke verhaal van Alice Toet

Auteur: Patricia David
Illustrator: Leen Van Durme

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462912670

€ 14,95
Incl. BTW

• Vlot geschreven boek met veel dialogen
• Herkenbaar en ook magisch

Een spannend verhaal over gevoelige oren, grote geheimen en een speciale vriendschap.

Alice Toet woont bij Robbe in de straat. Ze is een beetje raar. Ze praat met niemand en heeft kanjers van oren. De kinderen noemen haar stiekem Betoet. Maar niemand durft in haar buurt te komen. Robbe is nieuwsgierig. Hij spreekt Alice aan. Ze vertelt hem een geheim. Dat is het begin van heel wat narigheid.

Blader door het boek

Recensie

Details

'Het verhaal rijkt leuke ideeën aan. Het komt goed op gang en kabbelt dan rustig verder. De zwart-wit illustraties, soms paginagroot, zijn zeer mooi en geven perfect weer wat de auteur bedoelt.' (Leesplezier, december 2017)

'Het wonderlijke verhaal van Alice Toet is echt een leuk boek over vriendschap, geheimen en zelfs magie. Het verhaal is vlot geschreven en zet de lezers aan tot fantaseren. Naast het uitstekende verhaal zijn er de leuke tekeningen van de hand van Leen Van Durme.' (Boekenkastweb, oktober 2017)

'Een aandoenlijk verhaal over de vriendschap tussen een jongen en een oude, eenzame vrouw. (...) De hoofdstukjes zijn kort en overzichtelijk, en de tekst wordt afgewisseld met zwart-wit illustraties. De auteur bouwt de spanning heel goed op, waardoor je het verhaal in één adem uit wilt lezen.' (NBD Biblion, december 2017) 

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema vriendschap, geheimen, gehoor
Leeftijd 8+
Omvang 128 blz
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering Hardcover
Verschijningsdatum 14/09/2017
NUR code 282
Auteur Patricia David
Illustrator Leen Van Durme
ISBN Nummer 9789462912670