hier! hier ben ik

hier! hier ben ik

Auteur: Wim Vromant
Illustrator: Liesbet Slegers

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381354

€ 8,95
Incl. BTW
Boekje voor eerste lezers over de dood van ouder. Sil heeft een geheim. Haar papa is dood. Ze praat er niet over met anderen. Dat mag niet van mam. Op een dag ontmoet ze Sus. Sus is een oude man. Hij gaat een kijkje nemen in het huis waar hij vroeger woonde. Sil gaat met hem mee. Maar Sil heeft het moeilijk en rent weg. Sus ziet dat Sil het moeilijk heeft. Hij komt bij mam en Sil op bezoek …

Recensie

Details

'Een subtiel eerste lezers-boek rond een niet voor de hand liggend onderwerp. [...] Het beperkte woordgebruik en de korte zinnetjes (AVI 2) belemmeren het vlotte verhaal en de rijke emoties niet. Integendeel, ze geven het een poëtische toets. Het verhaal is mooi opgebouwd: in het begin vermoed je tussen de lijnen door tal van geheimen, die een voor een opgehelderd worden. Dit met een uitgebalanceerde tekst die gemakkelijk leesbaar is. Ook de personages zijn raak getypeerd met een minimum aan woorden. De grofgeborstelde, kleurrijke prenten vullen het verhaal goed aan.' (website Pluizuit, juni 2002)

'Voor oudere kleuters of eerste lezertjes schreef Wim Vromant het eenvoudige maar aangrijpende hier! hier ben ik!, geïllustreerd door Liesbet Slegers. [...] Is het onderwerp een beetje triest, de kinderlijk eenvoudige tekeningen zijn warm en vrolijk. Sils rouwen wordt erg mooi weergegeven.' (Kerk & Leven, augustus 2002)

Extra informatie

Extra informatie

Soort eerste lezer
Thema dood, rouwproces
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 2
Omvang 32 blz.
Formaat 21 x 15,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2002
NUR code 287
Auteur Wim Vromant
Illustrator Liesbet Slegers
ISBN Nummer 9789058381354