Ik ben KameLeon

Ik ben KameLeon

Illustrator: An Candaele

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911178

€ 16,50
Incl. BTW

Een nieuwe reeks over een bijzonder dier en zijn vrienden. Kristien Hemmerechts vertelt op een vanzelfsprekende manier dat het gewoon leuk is als iemand anders dan de anderen is.

KameLeon mag voor het eerst naar school. Een klasje vol dieren wacht hem al op. Wanneer KameLeon op een blauw krukje gaat zitten, verandert zijn kleur van groen naar blauw. Dat vinden zijn klasgenoten raar. Alle dieren hebben een vaste kleur, behalve KameLeon. Gelukkig begrijpen de anderen al snel dat hun nieuwe vriend zichzelf moet blijven.

Blader door het boek.

Download hier de lestips bij dit boek. Deze kaderen binnen het M-decreet.

Download hier de kleurplaat bij dit boek.

Recensie

Details

'Het begon met een achteloos zinnetje van een student van me. 'Een kameleon kiest ook niet welke kleur hij is.' Het zinnetje bleef hangen en prikkelde me. Zou ik over die kameleon een verhaaltje kunnen bedenken voor mijn kleinkinderen? Want ja, zonder die kleintjes had ik me niet aan een kinderboek gewaagd. Ik noem het onschadelijke 'collateral damage' van het omaschap.' (Kristien Hemmerechts over het ontstaan van het boek)

'Als eerste kinderboek heeft Kristien Hemmerechts alvast een leuk boekje uitgebracht dat dankzij de prachtige illustraties van An Candaele een aanrader is om in huis te halen en voor te lezen. Ook kunnen jonge kindjes aan de hand van de tekeningen er zelf leuke verhaaltjes bij verzinnen.' (Ouderblog, 4 maart 2016)

'Het verhaal wordt vlot verteld met eenvoudige zinnetjes, het laat zich lekker voorlezen. Samen met de prenten nodigt het je uit om zoveel meer zelf te verzinnen. De expressieve prenten in zachte kleuren zitten vol humor en herkenning. De dieren hebben allemaal iets menselijks, hun expressie spreekt boekdelen. Kortom, het geheel van tekst en prenten maakt van dit boek een juweeltje.' (Pluizuit, april 2016)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema kameleon, dier, klas, anders zijn
Leeftijd 3+
Reeks KameLeon en zijn vrienden
Omvang 32 blz.
Formaat 30 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/02/2016
NUR code 273
Auteur Kristien Hemmerechts
Illustrator An Candaele
ISBN Nummer 9789462911178

Verwante producten