Ik mis je, mams

Ik mis je, mams

Illustrator: Joris Thys

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789462911185

€ 16,95
Incl. BTW

Een hedendaagse briefroman voor jonge tieners, met brieven, post-its, sms’jes, lijstjes, recepten en dialogen.

Dora houdt van schrijven. Ze schrijft brieven aan haar mama, die vorig jaar gestorven is. Haar papa is erg beschermend. Dora mag amper met de fiets naar school. En een fuif of de jeugdbeweging kan ze helemaal vergeten. Papa heeft een drukke baan en is weinig thuis. Hij communiceert het liefst via post-its. Gelukkig kan Dora goed praten met tante Lo, mama’s zus. Zal zij Dora’s papa kunnen overtuigen dat de jeugdbeweging best oké is? En dat een hondje leuk gezelschap is voor Dora?

Lees een interview met beide auteurs.

Blader door het boek.

Enkele sfeerbeelden van de boekvoorstelling.

Recensie

Details

 

'Mooie leeservaring. Ik mis je, mams is een eerlijk en prima leesbaar boek voor tieners (én ouders) die hunkeren naar contact.' (website Ouders, maart 2016)

'Een boek dat vlot leest dankzij de vele brieven, post-its, sms’jes, lijstjes en dialogen. Het auteurskoppel Moniek Vermeulen en Frank Pollet hebben met dit boek een prachtig en vaak ontroerend verhaal geschreven. Een verhaal, zo uit het leven gegrepen, dat zo herkenbaar is en dat je doet nadenken.' (Boekenkast, maart 2016)

'Ik las het in één ruk uit! Een knap, gevoelig geschreven, levensecht verhaal waarin het verdriet van het kind en van de vader op een pakkende wijze duidelijk wordt voor allebei. [...]  Niet te missen voor jonge tieners.' (De Bond, april 2016)

'Juist wanneer ik denk dat ik, wat kinderboeken betreft, alles wel heb gelezen, valt er een moderne briefroman op de mat. En dan ook nog eens met een thema waar je U tegen zegt. De titel dekt een groot deel van de lading. De hoofdpersoon schrijft aan haar overleden moeder over de strubbelingen die ze als tiener heeft. Heel indrukwekkend.' (KiddoWZ, april 2016)Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema rouwproces, eenoudergezin, vader-dochterrelatie, opgroeien
Leeftijd 11+
Omvang 172 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/02/2016
NUR code 283
Auteur Frank Pollet, Moniek Vermeulen
Illustrator Joris Thys
ISBN Nummer 9789462911185

Verwante producten