Josephina, een naam als een piano

Josephina, een naam als een piano

Auteur: Jaap Robben
Illustrator: Merel Eyckerman

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058388094

€ 14,95
Incl. BTW

Mijn oma is niet altijd oma geweest. Daarvoor was ze een mama, een meisje en een baby. Ik heb foto’s van haar als baby. Op een dag leerde ze mijn opa kennen. Mijn oma werd een mama en nog later een oma. Maar op een dag vergat ze mij en dacht ze dat ze weer een meisje was. Een bijzonder prentenboek met tedere en warme illustraties.

Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Over grootouders zijn al vele (prenten)boeken verschenen, maar dit springt er echt wel uit. Vooral door zijn eenvoud, zijn warmte en zijn respect. De relatie tussen de beide personages doet je smelten. Zo eerlijk en oprecht zonder twijfel of oordeel, verteld met de nodige dosis kinderlijke verwondering en speelse naïviteit. […] De illustraties passen perfect bij de stijl van het verhaal. Zij zijn al even zacht en geven goed die kinderlijke naïviteit of onschuld weer. Eyckerman tekent voorzichtig een realiteit die je sympathie oproept en kleurt die in met zachte tinten. Tal van details geven aan die realiteit ene ‘touch’ waardoor zij deze gaan overstijgen.’ (Website Pluizuit, november 2012)

‘De sobere uitgepuurde stijl en beheerste illustraties reveleren een eerlijk en oprecht portret, volledig vanuit kinderperspectief geschreven. Een erg mooi boek.’ (Jürgen Peeters, augustus 2014)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema oma, ouder worden, familie, dementie
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 26,5 x 18,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2012
NUR code 273
Auteur Jaap Robben
Illustrator Merel Eyckerman
ISBN Nummer 9789058388094