Kampioen

Kampioen

Auteur: Frank Geleyn
Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384133

€ 12,95
Incl. BTW

Max moet de jeugddroom van zijn vader waarmaken en wielrenner worden. Vader heeft een intensief trainingsprogramma opgesteld en verwacht van zijn zoon en vrouw totale toewijding. Max vindt het moeilijk om zich aan de strenge regels (geen fuiven, geen alcohol) te houden wanneer hij verliefd wordt op een meisje. Bovendien vindt Max' moeder zijn schoolresultaten belangrijker dan zijn koersprestaties. Na een grote ruzie pakt moeder haar koffers … Over te grote koersambities en de problemen die daaruit kunnen voortvloeien. Bij dit boek hoort een pedagogische map voor leerkrachten.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'De vonk zit in de knappe beschrijvingen van Max’ trainingsritten en het kampioenschap zelf. Geleyns stijl is hier even krachtig als Max’ koerstechniek.' (De Leeswelp, mei 2007)

'In vlotte bewoordingen schetst de schrijver zijn personage, herkenbaar en daardoor ook makkelijk in te leven. Zorgvuldig gekozen zinnen drijven de spanning tijdens het wedstrijdmoment ten top, waarna de onverwachte gebeurtenissen voor een uiteindelijk positieve wending in Max' leven zorgen. Bij dit, zoals de achterflap terecht vermeldt, 'meeslepend' verhaal, hoort een lesmap.' (Website Linc vw, december 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk POD
Soort fictie
Thema wielrennen, verliefd zijn, gezin, ambitie
Leeftijd 12+
Reeks Lekker Lezen
Omvang 104 blz.
Formaat 14,5 x 21 cm
Uitvoering softcover
Verschijningsdatum 01/03/2007
NUR code 284
Auteur Frank Geleyn
ISBN Nummer 9789058384133

Verwante producten