Liever lief

Liever lief

Illustrator: Leen De Pelseneer

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058385444

€ 16,95
Incl. BTW

In deze prachtig vormgegeven gedichtenbundel schrijft Reine De Pelseneer over verliefdheid, letters en een lievebeest. De illustraties maken telkens deel uit van de gedichten en trekken de beeldtaal op een verrassende manier open.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Taal en beeld sluiten naadloos bij elkaar aan en samen bezorgen ze je veel leesplezier. Dit is typisch zo’n boek waar je er meer van zou willen hebben, en waar elke pagina het waard is om ingelijst te worden. We zouden of de illustraties of de dichtsels te kort doen als we er hier een van als voorbeeld zouden plaatsen. Ons advies is kopen om weg te geven of te houden.‘ (Vertel eens…, februari 2009)

‘Ze gebruikt een vlotte stijl waarbij ze af en toe gebruik maakt van rijmwoorden. Maar de essentie zit in de klare taal en herkenbare situaties. Op een open manier benadert ze haar gevoelens en omschrijft ze, ze geeft zich bloot en wordt daardoor erg kwetsbaar. Ook dat voel je in deze gedichten, die door de stijlvolle illustraties nog beter tot hun recht komen. Herkenbare poëzie die vanaf 10 jaar zeker in de smaak zal vallen.’ (Website Pluizuit, april 2009)

‘Het taalspel van Reine de Pelseneer is subtiel. […] Ook in de kleurrijke vormgeving van haar zus ontdek je telkens iets nieuws of herken je juist een herhaald beeld of motief. […] Het samenspel tussen tekst en beeld maakt van Liever lief een bundel om telkens opnieuw te lezen en te bekijken. Thuis of op school, alleen of samen.’ (De Leeswelp, mei 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Soort poëziebundel
Thema verliefd zijn, school, huisdier, familie
Leeftijd 10+
Omvang 48 blz.
Formaat 20,5 x 26,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2009
NUR code 274
Auteur Reine De Pelseneer
Illustrator Leen De Pelseneer
ISBN Nummer 9789058385444