Littekens

Littekens

Auteur: Mieke Vanpol
Illustrator: Wout Olaerts

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384126

€ 12,95
Incl. BTW

Het leven van het gezin Vertommen verandert van de ene dag op de andere als vader werkloos wordt. Vader verandert in een cynische brompot nu hij zijn gezin niet meer kan onderhouden. Vooral Joris, een speelse en gevoelige tiener, lijdt onder de donkere sfeer die in huis hangt. Als vader besluit dat Joris niet met zijn klasgenoten op skivakantie kan, komt dat hard aan. Maar Joris slikt zijn teleurstelling weg en bouwt op zijn kamer een skidorp. Hij werkt met hart en ziel aan het dorp, en dat werkt zijn vader op de zenuwen … Over hoe de stemming en onderlinge verhoudingen in een gezin veranderen als de financiële zekerheid wegvalt.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'De schrijfster heeft het overtuigend over wat werkloosheid met een gezin doet. Heel mooi is dat ze laat zien dat ouders niet volmaakt zijn, ook niet in de omgang met hun kinderen.' (De Leeswelp, juni 2007)

'Heerlijk boek, geschreven vanuit het standpunt van een jong meisje, Hanne, hoe plots geldgebrek de sfeer in een gezin drastisch kan doen omslaan.' (Website Vrijzinnig Humanisme, 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema werkloosheid, arm zijn, fantasie, woede, gezin
Leeftijd 10+
AVI-leesniveau AVI 7
Omvang 80 blz.
Formaat 15 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2007
NUR code 283
Auteur Mieke Vanpol
Illustrator Wout Olaerts
ISBN Nummer 9789058384126