mijn pen heeft zin

mijn pen heeft zin

Auteur: Riet Wille
Illustrator: Anne Westerduin

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382696

€ 9,95
Incl. BTW
Kaat schrijft twaalf brieven: aan haar mama, aan haar juf, aan God, aan een jongen uit haar klas op wie ze verliefd is, aan haar papa die ze niet kent, aan andere kinderen uit haar klas, enzovoort. Door deze brieven komt de lezer heel wat te weten over Kaat, maar ook over de ontvangers van de brieven. Tussen de brieven en de illustraties in staan leuke rijmpjes en taalspelletjes voor beginnende lezers.

Recensie

Details

'Schrijfster Riet Wille laat zien dat je met weinig woorden toch veel kan zeggen. Zo schrijft Kaat niet alleen over Koen, op wie ze verliefd is, maar ook over haar ouders, die gescheiden zijn. [...] Gelukkig staan daar genoeg luchtige versjes tegenover, die je wel in één keer begrijpt. De grappige tekeningen zijn van Anne Westerduin. Ze tekent, schildert, knipt en plakt en maakt met vrolijke, warme kleuren prachtige pagina's. Door de brieven van Kaat zie je dat rijmen en dichten helemaal niet zo moeilijk is. Pak dus pen en papier en laat de woorden maar komen!' (Website Leesfeest, 2005)

'Op de linkerpagina staat de tekst terwijl de rechterpagina bestaat uit tekeningen, rijmpjes, woordspelletjes. Allemaal heel uitnodigend en leuk gevonden. Het taalgebruik van Riet Wille is helemaal aangepast aan de leeftijd. Het wordt nergens kinderachtig. En het is zelfs grappig ondanks de soms wel serieuze onderwerpen die in het boek worden aangehaald. Zeg nou zelf, wie wil geen 'zel' in zijn haar. Je krijgt het gevoel dat de auteur zelf een beetje het kleine meisje in zich laat spreken. Daarenboven is het goed te lezen door de kinderen zelf. Kortom: een ideaal boek voor meisjes van ongeveer zeven jaar die al een beetje op weg zijn naar lezen en voor hun mama's die nog weten hoe ze zich voelden toen ze zelf zo jong waren.' (Logopedie, februari 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort eerste lezer
Thema brief, verliefd zijn, gevoelens
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 1
Omvang 32 blz.
Formaat 24,5 x 16,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2004
NUR code 286, 287
Auteur Riet Wille
Illustrator Anne Westerduin
ISBN Nummer 9789058382696