Mina Lieverd

Mina Lieverd

Auteur: Sine van Mol
Illustrator: Carianne Wijffels

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386038

€ 14,95
Incl. BTW

De kinderen van de Vliegenstraat zijn bang van Dikke Mina. Ze denken dat ze een heks is die kinderen opeet. Een meisje neemt het voor Mina op en zegt dat zij haar lieve oma is. Klopt dat of is zij betoverd? Een prentenboek over angst voor het onbekende.


Lees een fragment.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

‘Mina lieverd is bij vlagen een eng boek maar ook ontroerend. […] Een boek over op hol geslagen fantasie en vooroordelen. Waarachtig en herkenbaar. […] Sine van Mol neemt de puntige teksten voor haar rekening met opvallend fijne dialogen. Ze werkt voor de derde keer samen met Carianne Wijffels, een jonge en veelbelovende ontdekking uit Vlaanderen. De illustratrice gebruikt originele perspectieven en weet heel vaardig spanning en verontrusting te verbeelden. De mix met kindertekeningen werkt uitermate goed. (Website Jaap Leest, maart 2010)

‘Een prachtig prentenboek met een heerlijk, humoristisch verhaal over angst en vooroordelen waarbij de fantasie van de kinderen met hen op de loop gaat. […] De vele illustraties, van wisselende grootte (vaak over dubbele pagina’s), zijn fraai en imponerend. Ze hebben verrassende uitsnedes en perspectieven. […] Knap is de combinatie van tekeningen en kleurrijke collagetechnieken waarbij onder meer gedessineerd papier, plakrondjes, stempels en draad gebruikt zijn. […] Fraaie, originele langwerpige uitgave om van te genieten en tevens als hulpmiddel om te praten over vooroordelen.’ (Biblion, zomer 2010)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema oma, heks, bang zijn, vooroordelen
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 30,5 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2010
NUR code 273
Auteur Sine van Mol
Illustrator Carianne Wijffels
ISBN Nummer 9789058386038

Verwante producten