Mind, set, grow! - Inspiratiebox

Mind, set, grow! - Inspiratiebox

Illustrator: Melvin

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789462913998

€ 42,00
Incl. BTW

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en gemotiveerd om dingen bij te leren. Maar hoe hou je kinderen gemotiveerd om dingen bij te leren? Niet alleen op school maar hun hele leven? En waarom zijn ze soms bang zijn om fouten te maken en waarom geven ze dan maar op?

Het heeft te maken met de ‘mindset’, de manier van denken.

De mindsettheorie van de befaamde professor Carol Dweck van de Stanford-universiteit toont aan dat de leerhouding bepaald wordt door dieperliggende opvattingen waarvan we ons vaak niet bewust zijn. Wie ervan uitgaat dat onze hersenen soepel zijn en nog kunnen ontwikkelen, is meer gemotiveerd om uitdagingen aan te gaan en niet op te geven na een fout.

Hogeschool UCLL en uitgeverij Eenhoorn ontwikkelden daarom, op vraag van de provincie Vlaams-Brabant, het pakket Mind, Set, Grow!. Het pakket richt zich tot leerkrachten, zorgcoördinatoren en directies lager onderwijs en vormt de leidraad bij de implementatie van de mindsettheorie-inzichten in de praktijk.

Inhoud pakket:

- Graphic Novel Kamp bravo
(Stefan Boonen & Melvin): brengt het thema 'mindset en het brein' als het ware tot leven. In het verhaal beleeft hoofdpersonage Theo de meest grappige en verbeeldingsrijke avonturen. Via de personages en het verhaal maken de kinderen op een prikkelende, speelse en humoristische manier kennis met thema’s zoals lukken, mislukken, bang zijn om fouten te maken en de moed vinden om ervoor te gaan!

- Posterset (Melvin & Tinne Van Camp, UCLL): de posters visualiseren op een prikkelende, speelse en humoristische manier enkele belangrijke inzichten over hersenplasticiteit en op groei gerichte mindset. De posters zetten kinderen en leraren aan het denken.

- Inspiratiegids (Tinne Van Camp & Katrien Goossens, UCLL): vormt de leidraad bij Mind, set, grow!. Inzichten over mindset en hersenplasticiteit worden op een correcte en toegankelijke manier omschreven. Inspirerende voorbeelden en reflectievragen vanuit de praktijk dagen je uit om de theorie in de praktijk om te zetten.

- Fiches breinologie (Tinne Van Camp, UCLL): fiches om rond hersens te werken in de klas! In de fiches komt enkel die informatie aan bod die relevant is om op groei gerichte opvattingen en - gedragingen bij kinderen te stimuleren.

- Informatie rond workshops (Katrien Goossens, Tinne Van Camp, UCLL, Techniek- en Wetenschapsacademie Leuven & Mooss vzw): negen workshops verenigen de vooropgestelde inzichten en materialen van Mind, set, grow!. Naast breinologie zetten de workshops vooral in op verbeelding en reflectie. De muzisch-creatieve workshops laten de kinderen ervaren, voelen en denken over thema’s zoals fouten maken, lukken en mislukken en het plastische brein. De muzisch-creatieve workshops zijn onderverdeeld per graad:
graad 1 [PDF, 16 blz, 8,10 MB]
graad 2 [PDF, 17 blz, 7,65 MB]
graad 3 [PDF, 32 blz, 15,94 MB]

Geen beoordelingen gevonden

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Mind, set, grow! - Inspiratiebox

Pluspunten Minpunten
Voeg uw pluspunten toe, gescheiden door een komma Voeg uw minpunten toe, gescheiden door een komma