Niemandsdochters

Niemandsdochters

Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911222

€ 15,95
Incl. BTW

Levensecht verhaal over tieners in een pleeggezin. Over hoe je met vallen en opstaan leert samenleven.

Chantal kent haar vader niet. Haar moeder is een groot kind. Ze laat Chantal opdraaien voor de zorg voor de andere kinderen. Tegelijk vindt ze haar oudste dochter een lastpost. Dat wordt het meisje te veel. Ange is zowel de slippertjes van haar vader als de slachtofferhouding van haar moeder beu. Bovenal wil ze niet langer de klaagmuur van haar ouders zijn. Op een dag loopt ze weg. De meisjes komen terecht bij Bert en Lot, pleegouders met een eigen verleden. Chantal en Ange hebben elk een harnas opgebouwd. Ze willen niet meer met zich laten sollen!

Blader door het boek.

Recensie

Details

Een reactie van een Nederlandse deskundige: 'Hartelijk dank voor het boek Niemandsdochters. Ik heb het vanmiddag gekregen en ik heb het in één adem uitgelezen. Prachtig, prachtig en zo herkenbaar! Ik zie zo weer de kinderen voor mij van mijn werk bij Jeugdzorg. Zo boos dat ze konden zijn, maar eigenlijk zo onmachtig. Heel goed weergegeven en verwoord, dank je wel.' (I.d.K.)

'Een knap geschreven verhaal over leren samenleven en kansen grijpen.' (De Bond, 1 april 2016)

'De dames Chantal en Ange hebben pittige dialogen, waarin lezers van die leeftijd vast veel in herkennen. De schrijfster geeft geen oordeel over de meisjes en de pleegouders, ze laat veel aan de lezer over. Ze doet dat zo dat de lezers zich er goed in kunnen verplaatsen. (…) Een zeer eigentijds verhaal.' (website Boekenbijlage, april 2016)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Genre young adult
Thema tiener, pleeggezin, opvoeden, stelen
Leeftijd 14+
Omvang 184 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/03/2016
NUR code 284
Auteur Annie van Gansewinkel
ISBN Nummer 9789462911222