Oink!

Oink!

Illustrator: Sebastiaan Van Doninck

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382009

€ 13,50
Incl. BTW
Oink. Er hing die nacht iets in de lucht. En het was niet alleen. Poink. Toink. Ze konden lopen, springen en zweven. Ze konden niet zwemmen. Noink. Ze kwamen bij elkaar. "Oink!" riep de grootste. En het werd stil. Ze luisterden en gingen uit elkaar. Toen ze terugkwamen, hadden ze elk iets meegebracht: een zaag, een hamer, een zinken dak, een ladder... Ze klopten en zaagden. Tot er iets op de grond stond. Ze klommen aan boord en vlogen weg. En niemand die er iets van merkte!

Recensie

Details

'De kaft van Oink! is fascinerend. Tegen een blauwe sterrenhemel licht op een tak feloranje een klein huisje op met daarin een raar wezentje met gele ogen. Ook binnenin toont de illustrator zich een meester van het licht, een soort De La Tour voor kinderen. Van Donincks tekenstijl is heel persoonlijk: ronde vormen ontbreken, zelfs de omtrekken van een lamp of de maan zijn hoekig. (...) Wat het boekje fascinerend maakt, is de spanningsboog tussen 'Er hing die nacht iets in de lucht' en 'En niemand, niemand had er ook maar iets van gemerkt'. Ertussen sla je wat gebeurt verbaasd gade, als toeschouwer van iets wat niet voor mensenogen bestemd is.' (Leesidee, december 2003)

'Wat in dit prentenboek opvalt is de duistere, geheimzinnige sfeer die goed opgebouwd wordt en constant aanwezig is. Dit vormt een spanning die je meesleept naar het verrassende einde toe. De taal heeft iets bezwerends. Veel zaken worden aangezet zonder ze letterlijk te benoemen. (...) De prenten zijn gespeeld naïef en grappig. Ze zijn op hun mooist als ze gans het blad vullen, wat vaak gebeurt.' (website Pluizuit, januari 2004)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema robot, nacht, geheimzinnig
Leeftijd 3+
Omvang 26 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 273
Auteur Geert De Kockere
Illustrator Sebastiaan Van Doninck
ISBN Nummer 9789058382009