Oma te koop

Oma te koop

Auteur: Linda Schacht
Illustrator: Linda Schacht

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382825

€ 12,95
Incl. BTW
Lucas heeft twee lieve oma's: oma Gert en oma Woef. Wanneer zijn mama op reis is, passen de oma's samen op hem. Lucas wordt erg verwend en beleeft een heerlijke tijd. Maar op een dag gaat het mis. Oma Gert wil pannenkoeken bakken, oma Woef wafels. Oma Gert wil dat Lucas zijn schoenen aandoet, oma Woef verkiest zijn laarzen. Na een poosje heeft Lucas er genoeg van en hij hangt een bordje voor het raam: "Oma te koop". De volgende morgen belt een opa aan … Een grappig verhaal over oma's.

Recensie

Details

'Een origineel en (h)eerlijk prentenboek vol fantasie met vele realistische knipoogjes. Het verhaal leest vlot, de situaties zijn herkenbaar en de lekker relativerende humor wekt veel sympathie op voor de personages. De mooie prenten sluiten hierbij naadloos aan. Linda Schacht schetst de kleurrijke figuren met dezelfde ironie die we ook in de tekst terugvinden. Dit tegen imponerende achtergronden die de juiste sfeer weergeven. Zoals het oude behangpapier dat blaakt van gezelligheid. Of de laatste prent als ze met zijn allen gezellig aan zee zitten te genieten van de zonsondergang. Een plaatje om in te kaderen...' (Website Pluizuit, mei 2005)

'Linda Schacht tekende en schreef Oma te koop. Ze zorgde voor mooie zinnen zoals "Lucas houdt van zoveel oma om zich heen". En voor stevig neergezette illustraties, dik omlijnde figuurtjes met langgerekte lijven, vol beweging.' (Leeuwarder Courant, mei 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema ruzie, opa, oma
Leeftijd 4+
Omvang 26 blz.
Formaat 26,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2005
NUR code 273
Auteur Linda Schacht
Illustrator Linda Schacht
ISBN Nummer 9789058382825