P. en ik

P. en ik

Illustrator: Sabien Clement

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381606

€ 10,50
Incl. BTW
Deze bundel bevat korte, poëtische tekstjes met een filosofische ondertoon. De ik-figuur ontmoet voortdurend P. P. staat symbool voor een Persoon. Door deze ontmoetingen wordt iets meer verteld over het Denken of Zijn van verschillende mensen. De toon is humoristisch, de stijl heel direct. Op humoristische wijze brengt Sabien Clement deze ontmoetingen in beeld. Soms vullen de tekeningen de tekst aan, soms leiden ze een eigen leven.

Recensie

Details

'De Kockere speelt als geen ander met woorden. In dit boekje goochelt hij woorden tot zinnen die dan kleine gesprekjes worden, korte verslagen van ontmoetingen tussen P. en ik. [...] De Kockere maakte wederom een prachtig boekje dat telkens herlezen verdient. De eenvoudige maar veelzeggende tekeningen van Sabien Clement geven de woorden een extra dimensie.' (Kiddo, maart 2003)

'Geert De Kockere verwoordt hun confrontaties altijd net iets anders dan je zou verwachten. Net als in zijn vorige boeken speelt hij met taal: hij laat de verschillende betekenissen van een woord of uitdrukking oplichten of maakt abstracties als de lucht of een schouderklopje concreet. Soms slaagt De Kockere erin om echt te verrassen of je dieper te raken (...) De illustraties van Sabien Clement versterken het luchtige karakter van dit boekje. De figuurtjes met hun logge lijven en kleine hoofdjes zien er tegelijk speels en naïef uit. (...) Tekst en illustraties spelen sterk op elkaar in.' (Leesidee, mei 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Soort poëziebundel
Thema filosoferen, poëzie, leven
Leeftijd 9-99 jaar
Omvang 64 blz.
Formaat 19 x 13,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 292
Auteur Geert De Kockere
Illustrator Sabien Clement
ISBN Nummer 9789058381606