Porselein

Porselein

Auteur: Paul Verrept
Illustrator: Ingrid Godon

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462910621

€ 16,50
Incl. BTW

Een intrigerend verhaal over een moeder die haar zoon gevangen houdt, uit angst om hem te verliezen. Porselein was 9 jaar toen hij de veertien treden naar de woonkamer opliep. Daar wachtte zijn moeder. Ze nam hem mee, weer veertien treden naar boven, naar haar kamer. Zijn bed stond naast het hare. Porselein mocht de kamer niet verlaten. Hij moest zijn moeder beloven het gordijn altijd gesloten te houden ...

Lees een fragment.

Recensie

Details

'Verrept construeert scène na scène voorzichtig en precies, met woorden die wegen en stiltes die indruk maken. Niets staat er te veel. (…) Dit alles wordt accuraat versterkt door de al even zintuiglijke prenten van Godon. Haar voorzichtige tekeningen met broze lijnen tegen brute kleurvlakken en ogenschijnlijke vuile drukvegen werken net als de tekst in op je verbeelding.' (website Pluizuit, december 2015)

'Porselein bevat prachtige en intrigerende beelden, zoals de jongen langs de waterrand, het tekenen om de omgeving vast te houden, de verdampende muren, het gordijn zonder raam… (…)Het vraagt om traag lezen, om schuiven met beelden tot de puzzel min of meer klopt. Wie het verhaal te sterk in handen wil nemen, knijpt het stuk. Zo breekbaar is Porselein.' (Mappalibri, maart 2016)


'Dit boek is prachtig en doet wat literatuur moet doen: wrijven, schuren, ongemak brengen en aan het denken zetten. (…) Een prachtig poëtisch geschenk voor elke literatuurliefhebber.' (NBD Biblion, maart 2016)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema moeder, zoon, loslaten, gemis
Leeftijd 10+
Omvang 88 blz.
Formaat 19 x 13,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 12/10/2015
NUR code 283, 300
Auteur Paul Verrept
Illustrator Ingrid Godon
ISBN Nummer 9789462910321