Prinses Arabella is jarig

Prinses Arabella is jarig

Auteur: Mylo Freeman
Illustrator: Mylo Freeman

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383709

€ 15,95
Incl. BTW

Prinses Arabella is bijna jarig. De koning en de koningin zitten met de handen in het haar. Wat geef je een prinsesje dat alles al heeft? Prinses Arabella weet echter precies wat ze wil: een olifant. Op haar verjaardag gaat haar wens in vervulling. Prinses Arabella is gelukkig, maar de olifant niet. 'Ik wil naar huis!' snikt de olifant onophoudelijk. De prinses zwicht voor zoveel verdriet en brengt de olifant naar huis. Daar wacht Arabella een grote verrassing…


Lees een fragment.


Download hier de kleurplaat bij dit boek.

Recensie

Details

'Prentenboeken over andere culturen vormen nog steeds een uitzondering op de Vlaamse markt, en daarom alleen al verdient dit boek een aanmoediging. Maar niet alleen daarom: het verhaal over de Afrikaanse Prinses Arabella is met veel vaart en humor geschreven. […] Herkenbaarheid en verrassing gaan hier mooi samen: het eigenzinnige prinsesje Arabella en haar olifant voeren de lezer door een kleurig Afrikaans landschap naar een originele pointe.' (Leespluim juryverslag, maart 2007)
'Niet alleen het verrassende einde maakt dit boek bijzonder. Mylo Freeman kiest voor een zwarte prinses! Eindelijk verschijnt er in het Vlaamse kinderboekenlandschap ook eens een prinsesje met een andere huidskleur. De tekeningen zijn kleurig […] Echt een schitterend verhaal.' (website Pluizuit, februari 2007)
'Prentenboeken over andere culturen vormen nog steeds een uitzondering op de Vlaamse markt, en daarom alleen al verdient dit boek een aanmoediging. Maar niet alleen daarom: het verhaal over de Afrikaanse Prinses Arabella is met veel vaart en humor geschreven. […] Herkenbaarheid en verrassing gaan hier mooi samen: het eigenzinnige prinsesje Arabella en haar olifant voeren de lezer door een kleurig Afrikaans landschap naar een originele pointe.' **** (De Standaard, november 2006)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Leespluim van de maand
Herdruk 4de druk
Soort prentenboek
Thema verjaardag, olifant, prinses, humor
Leeftijd 3+
Reeks Prinses Arabella
Omvang 32 blz.
Formaat 21,5 x 30,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2006
NUR code 273
Auteur Mylo Freeman
Illustrator Mylo Freeman
ISBN Nummer 9789058383709

Verwante producten