saar en de poes

saar en de poes

Auteur: Riet Wille
Illustrator: Annemie Berebrouckx

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382450

€ 8,95
Incl. BTW
Een grappig verhaal waarbij tekst, illustraties en spelletjes elkaar afwisselen. Ken jij Saar? Zij woont in een huis samen met Jan, haar papa. Saar wil graag een poes. Maar Jan is de baas en hij wil geen poes. Saar zit in haar boom en is boos. Iedereen heeft een poes, behalve zij. Dan ziet Saar hoe de poes van boer Tuur een muis vangt. Saar legt de dode muis in huis. Ze piept en neemt hapjes uit de kool, de peer, de kaas... Jan denkt dat er een muis in huis zit ...

Recensie

Details

'De auteur heeft al meer (eerste) leesboekjes op haar naam staan. De tekst heeft in combinatie met de illustraties nog meer te bieden. Er staan onder andere plattegrondjes, rebussen en zoekplaten in. De doorgaans helder gekleurde tekeningen komen in diverse vormen voor: midden op de pagina, als kleine omkaderde tekeningen, soms gedeeltelijk over elkaar heen, met tekstballonnen, als "foto's" in een album. Alle genoemde facetten zorgen ervoor dat dit een welkome, eigentijdse aanvulling is van de boekjes voor het aanvankelijk lezen.' (Nederlandse Bibliotheekdienst, mei 2004)

'Saar is een vindingrijk meisje dat op een slimme manier haar doel weet te bereiken. Haar idee is eenvoudig en ze werkt het goed uit. Zo krijg je een wensvervullend einde dat erg mooi in beeld wordt gebracht door de illustrator. Jan wou geen poes maar op de laatste bladzijden zien we leuke foto's van Jan met de poes. Dat maakt het verhaal extra prettig, op het einde is iedereen tevreden. De tekst is vlot en eenvoudig, op AVI 1 niveau. De lay-out is speels, tekstballonnetjes in de tekeningen of een rebusspelletje en een zoekplaat werden in het verhaal geïntegreerd. Een uitnodigend, boeiend boekje voor eerste lezers is het resultaat.' (Website Pluizuit, mei 2004)

'Riet Wille schreef met saar en de poes een leuk boekje over een meisje dat dolgraag een poes wil. (...) De bladspiegel is heel aantrekkelijk met tal van grappige tekeningen van Annemie Berebrouckx. Een aantal opdrachten en zoekspelletjes kunnen ook de zwakke lezer motiveren tot lezen.' (De Bond, 2004)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Vlag & Wimpel
Herdruk 5de druk
Soort eerste lezer
Thema huisdier, kat, muis, slim zijn
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 1
Omvang 32 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2004
NUR code 287
Auteur Riet Wille
Illustrator Annemie Berebrouckx
ISBN Nummer 9789058382450