Slimme Gust!

Slimme Gust!

Auteur: Brigitte Minne
Illustrator: An Candaele

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386625

€ 14,50
Incl. BTW
Gust zit in de derde kleuterklas. Juf Mieke wil de kleuters leren tellen en onthouden. Gust telt graag, maar hij heeft geen zin in de saaie opdrachten. Juf Mieke denkt dat Gust niets kan. De mama van Gust weet wel beter: hij telt ijsjes als de beste! Grappig verhaal over een slim en creatief jongetje dat zich afspeelt in de derde kleuterklas.

Recensie

Details

‘Brigitte Minne typeert in 'Slimme Gust!' een bijdehante kleuter die zijn eigen logica volgt. An Candaele schilderde een speelse groep kinderen en een charmante Gust met knuffelpinguïn. Een heerlijk kijk- en voorleesboek.’ (De Bond, maart 2011)

‘Dit vrolijke prentenboek laat duidelijk zien dat niet iedereen op dezelfde manier denkt en handelt. Een fijn verhaal over anders zijn dan de anderen, vrolijk en sfeervol in beeld gebracht.’ (Website Pluizuit, maart 2011)

‘Minne raakt treffend de kern van Gusts associatieve denkproces: via een geslaagde inleving toont ze aan dat Gusts alternatieve antwoorden wel degelijk een eigen logica bezitten. Candaele vult de prenten aan met beklijvende details, die omwille van de verfijnde afwerking meteen in het oog springen. Minne en Candaele slagen erin om een reëel probleem uit het huidige onderwijssysteem op humoristische wijze aan te kaarten, zonder er een probleemboekje van te maken.’ (De Leeswelp, maart 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema slim zijn, creatief zijn, tellen, onthouden, 3de kleuterklas
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 21 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2011
NUR code 273
Auteur Brigitte Minne
Illustrator An Candaele
ISBN Nummer 9789058386625