van aan tot zin in een zoen

van aan tot zin in een zoen

Auteur: Riet Wille
Illustrator: Annemie Berebrouckx

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384423

€ 14,95
Incl. BTW
Een abc-boek voor eerste lezers (AVI-1 niveau) is zeldzaam. Met dit bijzondere boek ontdekken prille lezers dat lezen leuk is. De auteur en illustrator brengen hun liefde voor taal over. Letters worden woorden en woorden worden zinnen. Riet Wille geeft de magie van dat proces speels en levendig weer en Annemie Berebrouckx maakt kleurrijke illustraties rond en met de tekst. Per letter vind je een pagina met een (beeld)gedicht vol woorden die beginnen met de desbetreffende letter, naast talrijke illustraties en een zoekspelletje.

Blader door het boek.

Recensie

Details

'De tweede bekroning gaat naar een speelse bundel. Een boek waarin woord en beeld niet van elkaar los te koppelen zijn. Een boek waarin veel te lezen, maar ook veel te ontdekken valt. De auteur weet als geen ander in ogenschijnlijke eenvoud het wonder van de taal te vatten. Meer nog, de auteur voelt feilloos aan wat het voor een kind is om dat wonder te ontdekken, en met hoeveel plezier die ontdekking gepaard gaat. In dit boek krijgen alle letters van het alfabet een plaats in een spitsvondig gedicht in een heldere en toegankelijke taal, voor kinderen die pas kunnen lezen.' (Juryverslag Boekenwelp, februari 2008)
'De tekst getuigt van veel taalgevoel door het spel met klanken en met de betekenis van de woorden. De illustraties zijn al even speels en van hoge kwaliteit. En ook aan de typografie is veel aandacht besteed: de letter die aan de beurt is, is consequent in rood en de opmaak van de tekst loopt soms schuin over de bladzijde. En gaandeweg kan er ook nog geteld worden! Een verzorgde, educatieve uitgave waarmee leren lezen een feest wordt.' (NBD Biblion, maart 2008)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenwelp
Herdruk 5de druk
Soort eerste lezer, poëziebundel
Thema alfabet, taalspel
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 1
Omvang 36 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2007
NUR code 287
Auteur Riet Wille
Illustrator Annemie Berebrouckx
ISBN Nummer 9789058384423