Van een kind dat tikkertje speelt met de wind

Van een kind dat tikkertje speelt met de wind

Illustrator: Jan De Kinder

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383624

€ 14,50
Incl. BTW
Iene is jarig. Het hele huis is al versierd. Ongeduldig wacht ze op haar gasten, samen met haar knuffels. Het wachten duurt eindeloos lang. Maar haar vriendinnetjes komen niet opdagen voor het feestje. Mama wil haar troosten en wil samen naar de film. Maar Iene wacht op een speciale gaste: Lorna ... Een teder verhaal over een fantasievriendinnetje.

Recensie

Details

'Een prentenboek dat je kan lezen en herlezen want elke keer ontdek je weer wat nieuws. Een boek voor verschillende leeftijden en karakters. Om voor te lezen of om zelf te lezen. Maar ook wie voorleest, ontdekt de rijkdom in het gelaagd verhaal over Iene. Voorbij het cliché van gezellige feestjes, ontwikkelt zich een warm en gelukkig verhaal dat bovendien charmeert door een eenvoudige verzorgde taal.' (Juryverslag Boekenwelp, februari 2007)
'Dit verhaal lijkt droevig maar is tegelijk toch erg vrolijk. Iene zit niet in de put als haar feestje niet doorgaat, integendeel, ze zorgt zelf voor plezier. Krachtige, expressieve illustraties tonen vooral de fantasierijke Iene in een sfeervolle omgeving. De warme kleuren benadrukken het feit dat Iene een tevreden meisje is.' (Website Pluizuit, mei 2006)
'Het boek is opvallend mooi opgebouwd. De openingspagina’s zitten vol feestelijke verwachting met kleurige slingers, ballonnen en een vrolijke Iene. Stilaan worden de kleuren somber en word je deelgenoot van het pijnlijke wachten op wie nooit komen zal. Ook het isolement van het meisje en de discrete bezorgdheid van haar moeder worden suggestief weergegeven. De goed geschreven tekst, de sprekende kleuren en de professioneel gemaakte prenten suggereren hier wat niet wordt gezegd. Een aangrijpend boek dat veel aan de verbeelding overlaat.' (De Morgen, oktober 2006)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenwelp
Soort prentenboek
Thema eenzaam zijn, fantasievriend, verjaardag, spelen
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 30 x 21 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/05/2006
NUR code 274
Auteur Hilde Vandermeeren
Illustrator Jan De Kinder
ISBN Nummer 9789058383624