Vanwege de liefde

Vanwege de liefde

Illustrator: Klaas Verplancke

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384010

€ 14,50
Incl. BTW

Tufje voelt zich niet thuis bij haar ouders en broer. Haar vader denkt alleen maar aan (vet) eten, haar moeder bekommert zich enkel om haar keurige gazon en haar broer pest haar steeds. Tufje, daarentegen, is een gevoelig meisje dat droomt van liefde en hondjes. Op een dag landt de putto, een liefdesengel. 'Ik kom vanwege de liefde,' zegt hij. Tufjes ouders en broer hebben daar geen boodschap aan. De putto neemt Tufje mee, niet naar de hemel, maar naar een gezin waar ze meer op haar plaats zit! Over een meisje dat niet in het juiste nest terechtgekomen is, maar een nieuw leven en dus een nieuwe kans krijgt.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'owel de Nederlandse auteur Edward van de Vendel als de Vlaamse illustrator Klaas Verplancke brengt de laatste jaren aan een fenomenaal tempo boeken uit zonder dat de kwaliteit daaronder lijdt. Dat wordt bevestigd door hun vele bekroningen en door dit nieuwe prentenboek, Vanwege de liefde. [...] Dit humoristische verhaal werkt met opvallende contrasten, zowel in tekst als in beeld. Door verschillende typografische effecten is de tekst een betekenisvol deel van de prent.' **** (De Standaard der Letteren, april 2007)

'Alles aan dit boek is apart en vormt een geslaagd geheel: de verrassende pointe, de doordachte lay-out met tekst in diverse lettergroottes en schikkingen, het gebruik van verschillende papiersoorten en de sterk variërende perspectieven. Een mooi, diepzinnig prentenboek.' (Nederlandse Bibliotheekdienst, augustus 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema liefde, anders zijn, gezin, dood
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2007
NUR code 274
Auteur Edward van de Vendel
Illustrator Klaas Verplancke
ISBN Nummer 9789058384010