Vreemdgaan

Vreemdgaan

Illustrator: Stefanie De Graef

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384034

€ 17,50
Incl. BTW

Een bundel gedichten over omgaan met andere culturen. De gedichten beschrijven de gevoelens tegenover mensen en gewoonten van een ander ras, een andere godsdienst of cultuur. Gevoelens als nieuwsgierigheid of verwondering. Maar ook angst. De gedichten zijn geen nette gedachten in een strakke stijl, maar eerder een poëtische vertaling van gedachtegangen, van vragen en ook mogelijke antwoorden. Want andere culturen proberen te begrijpen, blijft een onzeker, maar verrijkend gebeuren.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Het boek is een visuele ode aan de Arabische cultuur: vrouwen in burka versieren de goudkleurige cover, binnenin krijg je een collage van mozaïeken, woestijnfiguren, Moorse poorten, objecten en landschappen uit de Arabische wereld. De gevarieerde prenten kunnen van begin tot eind boeien.' (De Standaard der Letteren, juni 2007)

'Zonder meer fascinerend en poëtisch zijn de illustraties van Stefanie De Graef. De composities roepen rust op of eenzaamheid, maar vooral mysterie. De Kockere is het sterkst als hij in een minimum aan woorden de taal laat vreemdgaan en daardoor de lezer dwingt die te ontsluieren. Dan werkt de combinatie met de illustraties magisch...' (Poëziekrant, juli/augustus 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort geschenkboek, poëziebundel
Thema multiculturalisme, verwondering, bang zijn, anders zijn
Leeftijd 12-99 jaar
Omvang 42 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2007
NUR code 292, 293
Auteur Geert De Kockere
Illustrator Stefanie De Graef
ISBN Nummer 9789058384034