William wil de wereld zien

William wil de wereld zien

Auteur: Siska Goeminne
Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058387011

€ 15,50
Incl. BTW

William is een potlood. Hij woont met zes broertjes in een doosje. Op een dag wil hij de wijde wereld zien. Hij ontsnapt uit het doosje en gooit zich door de brievenbus naar buiten. Maar buiten is het erg gevaarlijk: een wervelwind, een woeste hond, … Een meeslepend en grappig verhaal waarin grote thema’s subtiel aan bod komen.


Lees een fragment.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

‘Wat aanvankelijk een nogal vergezocht idee lijkt, weet Goeminne uit te werken tot een overtuigende, bij wijlen geïnspireerde spielerei. Haar beschrijvingen van Williams belevenissen zijn vaak poëtisch en altijd plastisch, zodanig dat je samen met hem die wat wonderlijke tocht maakt. Vanuit het perspectief van een potlood, het is weer eens wat anders!' (De Morgen, augustus 2011)

‘Siska Goeminne zet een schitterend verhaal neer, dat je vanaf het begin in de ban houdt. Sfeervolle beschrijvingen, prachtige beelden en vinnige dialogen wisselen elkaar af. De zeven potloodbroertjes worden zo levensecht getekend dat je meteen in hun magische wereld stapt. De mondige William, wild en een beetje eigenzinnig, steelt het hart van de lezer die hem ademloos volgt op zijn wondere tocht en hoopt dat hij veilig terugkeert.’ (Website Kerknet, maart 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema potlood, wereld verkennen, thuis, schrijven, tekenen
Leeftijd 9+
AVI-leesniveau AVI 8
Omvang 112 blz.
Formaat 19 x 13,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/03/2011
NUR code 282
Auteur Siska Goeminne
ISBN Nummer 9789058387011