Zeven kleuren bitter

Zeven kleuren bitter

Auteurs:
Illustrator: Goele Dewanckel

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382566

€ 17,50
Incl. BTW
Een gevoelig verhaal over de verdrinkingsdood van een vriendin, met bijzonder artistieke illustraties. Bo droeg een strikje in haar haar. Mijn wangen gloeiden telkens wanneer ze naar me glimlachte. Op het strand rustten strandlakens. Een golf maakte ons kasteel met de grond gelijk. De gele vlag klapperde boven de massa. Opeens was Bo niet meer te zien. De zon verpletterde mijn geschreeuw. De zwemvliezen van de redder doorkliefden de zee.

Recensie

Details

'Artistiek, kunstzinnig prentenboek in oblong formaat vol kleurige portretten en vol symboliek. Het handelt over een thema uit de wereldliteratuur: een verloren gegane liefde. [...] De kleurige en originele prenten zijn ruim opgezet over de breedte van de dubbele pagina en mooi van compositie en lijnvoering. De poëtische, korte tekst sluit daar goed bij aan en zit vol figuurlijk en symbolisch taalgebruik. Over alles is nagedacht: zo zijn de kleuren van de regenboog een leidend principe geweest bij de kleuropbouw in het boek (zie ook de titel).' (Ned. Bibliotheekdienst, februari 2005)

'Al lezend maak je van de vele (schijnbaar abstracte) zinnen je eigen verhaal. Emotie overheerst hier duidelijk de rede en taalvirtuositeit overheerst de verhaallijn. De artistieke illustraties ontsnappen aan elke realistische code en zijn bijgevolg niet voor de hand liggend, maar ze treffen elke emotie en/of gebeurtenis bij de kern. Compositie en kleurkeuze vormen pakkende beelden die zich niet onmiddellijk laten vatten. Op die manier vullen tekst en illustraties elkaar perfect aan. Maar de moeilijkheidsgraad van beiden maakt dat dit boek enige maturiteit vereist.' (Website Pluizuit, april 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema dood, verdrinken, rouwproces, verliefd zijn
Leeftijd 10-99 jaar
Omvang 32 blz.
Formaat 22 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/10/2004
NUR code 274
Illustrator Goele Dewanckel
ISBN Nummer 9789058382566