Balthazar, de eenzaamste ezel ooit

Balthazar, de eenzaamste ezel ooit

Auteur: Inge Misschaert
Illustrator: Marieke Coenen

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058385369

€ 14,50
Incl. BTW

‘Balthazar, ooit moet ik gaan’ zei moeder Ezel. Balthazar maakt zich echter weinig zorgen tot het op een dag zover is. Moeder Ezel is er niet meer. ‘Is dit nu ooit?’ vraagt Balthazar zich af. Verdrietig gaat hij op zoek naar het antwoord…


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Balthazar ontroert, doet glimlachen en nadenken tegelijk. Het is een pareltje voor jong en oud, geen doorsnee rouwverwerkingsboek, integendeel. De illustraties van Marieke Coenen zijn van een pakkende eenvoud en daardoor juist zo raak. De details zijn heel precies gekozen en vertellen er nog heel wat bij. Balthazar verdient een centrale en frontale presentatie in elke boekhandel. Een prestatie!’ (Boekblad, voorjaar 2009)

‘Inge Misschaert weet met dit boek een verhaal te schrijven waarbij er geen enkel woord teveel is maar waarbij ze wel een vloed aan verbeelding teweegbrengt. […] Balthazar, de eenzaamste ezel ooit is een boek met heel veel lagen, dat je achterlaat met een feel good gevoel dat er na regen weer zonneschijn is. (Blog Franky Aelbrecht, maart 2009)

'Wat in wezen een droevig verhaal zou moeten zijn is door de woordspelingen en de dubbele bodems een verhaal vol fijne humor geworden. De eigenzinnige, grillige, grappige tekenstijl draagt daar zeker toe bij. Auteur en illustrator vullen elkaar perfect aan. Het verhaal biedt tal van aanzetten om met kinderen te filosoferen. Een zeldzaam pareltje!' (Website Pluizer, augustus 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema dood, vriendschap, ezel
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 21 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2009
NUR code 274
Auteur Inge Misschaert
Illustrator Marieke Coenen
ISBN Nummer 9789058385369

Verwante producten