Ben je bang in het bos, Grote Wolf?

Ben je bang in het bos, Grote Wolf?

Auteur: Jan De Kinder
Illustrator: Jan De Kinder

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911734

€ 16,50
Incl. BTW

- Papa-verhaal met verwijzingen naar het verhaal van Roodkapje
- Voor stoere jongens en meisjes
- Over zintuigen: voelen, ruiken, zien, horen

Grappig prentenboek met een verrassende ontknoping.

De papa van Kleine Wolf durft het bos niet in te gaan. Kleine Wolf neemt hem mee. Hij is helemaal niet bang en toont zijn vader dat het bos niet zo eng is als die wel denkt. Plots ruikt Grote Wolf iets. Oh nee! Snel wegwezen! Voor welk monster slaat Grote Wolf op de vlucht?

Genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury 2017-2018.

Blader door het boek

Voor leerkrachten:
Ga naar de lestips bij dit boek.
Download hier de gratis kleurplaat.Recensie

Details

'De illustraties in dit boek zijn grappig en lief, net als het verhaal, wat vol verrassingen zit. De Grote Boze Wolf die als een bangerik door het bos sluipt, echt heel komisch. En dan stoere Kleine Wolf die zijn vader uitlegt dat wat hij hoort, ruikt en ziet helemaal niks engs is. De kleur rood speelt duidelijk een centrale rol in het verhaal, zeker in het verrassende en grappige einde… Een heel leuk prentenboek over angsten en de zintuigen, met een knipoog naar een sprookje.' (Biebmiepje, november 2016)

'Prachtig geïllustreerd en humoristisch prentenboek met een originele verwijzing naar het sprookje van Roodkapje. (…) De auteur/illustrator is bedreven in het neerzetten van krachtige beelden vol subtiele emoties.' (NBD Biblion, februari 2017)

'Kinderen die vertrouwd zijn met het sprookje van Roodkapje zullen meteen kunnen bedenken wat er aan het verhaal voorafging. Zowel in de schetsmatige beelden als in de suggestieve taal is er nagedacht over elk detail. Een verrassend en warm verhaal dat aanzet tot verder fantaseren. “Een bijzonder mooi geïllustreerd én humoristisch prentenboek met verwijzingen naar een bekend sprookje,” staat terecht op de achterflap.' (Pluizer, maart 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema wolf, bos, bang zijn, sprookje
Leeftijd 4+
Omvang 40 blz.
Formaat 30 x 23,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 29/09/2016
NUR code 273
Auteur Jan De Kinder
Illustrator Jan De Kinder
ISBN Nummer 9789462911734

Verwante producten