Bengeltjes

Bengeltjes

Illustrator: Johan Devrome

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381576

€ 13,75
Incl. BTW
Een ABC-bundel met korte, ritmische en speelse gedichtjes voor kleuters. Centraal staan 26 bengeltjes, 26 eigenzinnige jongetjes en meisjes die luisteren naar gekke namen als Aardje Averechts, Jeetje Jokkebrok en Zieltje Zorgeloos, en die zuchtjes in een doos verzamelen, struikelen over hun veel te lange kleedjes en in de zee plassen … Met kleurrijke illustraties.

Recensie

Details

'In deze mooie bundel schreef Geert De Kockere zesentwintig bengelgedichtjes. Voor elke letter één. De gedichtjes zijn luchtig, speels en makkelijk toegankelijk voor jonge lezertjes en luisteraars. Een leuk boek overigens als uitgangspunt om zelf met kinderen alfabetgedichtjes te verzinnen... De illustraties van Johan Devrome zijn warm, grappig, speels en bevatten leuke details en elementen die kinderen zeker aanspreken.' (website Pluizuit, februari 2003)

'Net als in zijn vorige bundels is de invloed van de oude bakerrijmen duidelijk in de nonsensicale associaties en in het klank- en woordspel, waarbij herhalingen het ritme bepalen. De namen in dit boek zijn echter veel ongewoner, voor- en achternaam allitereren en er steken echte vondsten tussen zoals 'Aardje Averechts' of 'Zieltje Zorgeloos'. [...] Het speelse nonsensicale van de meeste versjes neemt de lezer zonder twijfel op sleeptouw. [...] De illustraties van Johan Devrome sluiten naadloos aan bij de absurditeit van de versjes.' (Leesidee, februari 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Soort poëziebundel, prentenboek
Thema alfabet, kind, fantasie, poëzie
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2002
NUR code 275, 291
Auteur Geert De Kockere
Illustrator Johan Devrome
ISBN Nummer 9789058381576