paasvakantie

24-03-2021 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Binnenkort is het weer paasvakantie. Een extra lange vakantie voor leerlingen in de lagere en secundaire school … Heb jij genoeg boeken in huis om deze lentedagen te vullen? Wij geven je in 5 thema’s een twintigtal tips mee voor zonnige, smakelijke en prikkelende kinderboeken waar je tijdens de vakantie mee aan de slag kan. Zo kan je de lentekriebels in je huis brengen!

Lees meer

Praten over pesten met boeken

01-02-2021 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Tijdens De Week tegen Pesten (5 tot 12 februari) doen kinderen en jongeren over heel Vlaanderen mee met de ‘Stip it’-actie. Wij merken dat onze boeken met als thema ‘pesten’ in die periode ook intensiever gebruikt worden. Maar hoe kan jij als leerkracht nu een prentenboek of leesboek inzetten om pesten bespreekbaar te maken? Wij gaan op zoek naar concrete antwoorden en tips.

Lees meer

Warme cadeaus in coronatijden

24-11-2020 Geplaatst in Nieuws door Elly SimoensDe eindejaarsperiode wordt helemaal anders dan we zelf gehoopt of verwacht hadden. Meer dan ooit kunnen boeken troost, warmte en schoonheid bieden. Wij lijsten 7 tips op voor knuffelcadeaus om je eindejaarsperiode toch nog op te lichten.

Lees meer

Boekenmarathon

30-10-2020 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Van 1 tot 11 november ontvangt boekenliefhebber en radiomaker Tom De Cock zo'n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld op de Boekenmarathon van VRT.NU. Deze auteurs en illustratoren van De Eenhoorn tekenen present!

Lees meer

De Eenhoorn brengt de Boekenbeurs naar de winkelstraten

20-10-2020 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens


Geen Boekenbeurs dit jaar? De Eenhoorn besloot gewoon om met haar prachtige tekeningen het Vlaamse land in te trekken.

Vanaf 23 oktober tekenen onze illustratoren de mooiste raamtekeningen bij de Vlaamse zelfstandige boekhandel.

Lees meer

2031

26-08-2020 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Tijdens de research voor hun historische thriller '2031, het einde van België', botsten auteurs Stefan Sottiaux en Maartje van der Laak op de originele, handgeschreven grondwet. Opgeborgen in een schoendoos in een vestiairekast. 'We behandelen onze grondwet als een vodje papier. Dat zegt veel over ons land.'

Lees meer

Geen leesachterstand na de zomer

24-06-2020 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Voor beginnende lezers waren de afgelopen maanden niet gemakkelijk. Technisch lezen moet je immers blijven onderhouden en stimuleren. Niet gemakkelijk op afstand ... En nu komt de zomervakantie er alweer aan. Hoe zorg je er voor dat de vooruitgang in technisch lezen niet verloren gaat? Lees hier onze tips.

Lees meer

‘Ik ben net zo eigenwijs als Slimme Pim!’

Aimée de Jongh woont en werkt in Rotterdam. Ze schrijft en tekent strips voor kinderen, tieners en volwassenen. In de Vlaamse tienerkrant Kits verschijnt al 13 jaar de stripstrook Slimme Pim. Onlangs verscheen het tweede Slimme Pim-boek, een bundeling van bijna 100 stripstroken. Naar aanleiding hiervan stelden we enkele vragen aan Aimeé!

  

Lees meer

Jeugdboekenmaand TIPS (deel 2)

01-04-2020 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys

Tijdens de Jeugdboekenmaand, met als thema 'Wat doet kunst?', geven we leuke boekentips én doetips om er thuis mee aan de slag te gaan. Hier krijg je een tweede lading leuke tips en inspiratie om ook komende weken toffe dingen samen met de kinderen te doen!

Op zoek naar mij De kleine Panamarenko De kleine Fabre Prinses Arabella in het museum Imagine Mosul

Lees meer

Hamster boeken, geen toiletpapier

16-03-2020 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

 

Stapels boeken: dat heb je nodig in deze weken zonder school.

Vul je boekenkast met onze speciale pakketten. Binnen drie dagen aan je voordeur geleverd!

Lees meer