Op zoek naar een leuk prentenboek voor Valentijn? In 'De boer en de dierenarts' worden de twee hoofdfiguren verliefd op elkaar. En toevallig gaat het daarbij om twee mannen ... Wij interviewden auteur Pim Lammers en illustrator Milja Praagman over dit unieke project.

Lees meer

Tips voor het ideale kerstgeschenk

07-12-2017 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys


Het is bijna zover... Kerstmis!
Heb je nog geen geschikt geschenk gevonden voor onder de kerstboom? De Eenhoorn weet raad!


Lees meer

5 tips voor Sinterklaas

15-11-2017 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys

 

Zie ginds komt de stoomboot ... Kijk jij ook al uit naar Sinterklaas?
Wij zetten alvast enkele topboeken op een rij, ideaal voor in het schoentje!

 

 

Lees meer

Mama laat haar oren uit

18-10-2017 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys

 

 

Tekenen en voetbal. Dat zijn de twee grootste passies van Tim Van den Abeele uit Gent. Dus waarom beide niet combineren? Tim maakte de illustraties bij het nieuwe boek van Brigitte Minne 'Mama laat haar oren uit'.

Lees meer

 

Carll Cneut wint dit jaar de provinciale Prijs voor Letterkunde van West-Vlaanderen. Deze bijzondere prijs werd dit jaar uitgereikt in het genre Kinder- en jeugdboek. Carll Cneut mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn boek 'De Gouden Kooi'.

Lees meer

Alles begon toen ...

06-10-2017 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys


Alles begon toen… ik het idee had om eens lekker gek te doen. Wat als er iets gebeurt in je leven dat alles op zijn kop zet? En niet zomaar op zijn kop... Nee, wat als er echt iets zots gebeurt?

In deze blogpost laat Jonas Boets in zijn hoofd kijken en Isabelle Geeraerts in haar schetsmap.
Benieuwd naar hoe alles begon?

Lees meer

Terug naar school

22-08-2017 Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys

 

De zomervakantie zit er bijna op! Op zoek naar een originele manier om het nieuwe schooljaar in te zetten? Deze 6 boeken gaan op een speelse, grappige of verrassende manier over het thema ‘school’.

 

 

Lees meer

Op zoek naar een vakantieboek?

13-07-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly SimoensDe zomer is de ideale periode voor het verslinden van een paar mooie boeken. Ga je op pad met de hele familie, kamperen in het bos of op avontuur met de camper? Wij hebben voor jong en oud het perfecte vakantieboek!Lees meer

Milja Praagman heeft met Omdat ik je zo graag zie een Zilveren Penseel gewonnen. Deze Nederlandse prijs bekroont de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar.

Zilveren Penseel  Omdat ik je zo graag zie

Lees meer

Lotje verjaardagsfeestje

14-06-2017 Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Ben je op zoek naar een leuk thema voor een verjaardagsfeestje? Lotje is jarig is een fijn boek waar je veel inspiratie uit kunt halen! De Eenhoorn hield een scholenwedstrijd waarin de scholen werden uitgedaagd om een leuk en creatief feestje te geven voor de verjaardag van Lotje. We kregen meer dan 200 inzendingen, en haalden daar deze tips en leuke knutselideeën uit. Dat wordt een onvergetelijk heksenfeest!

Lees meer