De eindejaarsperiode wordt helemaal anders dan we zelf gehoopt of verwacht hadden. Meer dan ooit kunnen boeken troost, warmte en schoonheid bieden. De Eenhoorn lijst 7 tips op voor knuffelcadeaus om je eindejaarsperiode toch nog op te lichten.


Alice in wonderland

Een spectaculaire herwerking van het klassieke verhaal, met sublieme prenten van Valeria Docampo. Een dik cadeauboek voor jong en oud.

Lees meer.
Voor wie: van 9 tot 109 jaar

 

Samen is altijd beter
Samen is altijd beter


Een warm prentenboek over samen zijn en samen genieten. Een lichtpuntje in deze donkere, winterse coronaperiode. Want samen (tegen corona) is altijd beter!

Lees meer.
Voor wie: vanaf 4 jaar

 

Draken en monsters


Draken en monsters

Een vurig voorleesboek dat je op koude winteravonden zeker zal verwarmen: vol met brandende ogen, vlammende ademstoten en giftige stekels. Nu reizen moeilijker wordt, brengt deze bundel draken- en monsterverhalen van over de hele wereld naar jou toe.

Lees meer.
Voor wie: van 5 tot 9 jaar

Warme melk met honing

 

Warme melk met honing

Mis je iemand in deze moeilijke periode? Dit boek geeft ruimte om je verdriet te tonen, laat zien hoe je elkaar kan troosten en er samen voor elkaar kan zijn.

Lees meer.
Voor wie: vanaf 4 jaar

 

 

 

De kestdag van jimmy bjin


De kestdag van Jimmy Bjin + cd

Een 'alternatief' kerstfeest vieren? Dit boek over Jimmy Bjin (in het West-Vlaams, met voorlees-cd) zal je zeker inspiratie geven! Kerstmis wordt door zijn vader, die slager is, nooit echt gevierd, dus bedenkt Jimmy zelf een plan.

Lees meer.
Voor wie: vanaf 4 jaar (en zeker voor West-Vlamingen)

 

 

 

Dat met Leo
Dat met Leo


Misschien heb je het gevoel dat je jezelf een beetje kwijt bent? Dat gevoel kent Leo maar al te goed. Hij gaat op zoek naar zichzelf. Een tragikomisch verhaal over verwondering, en een graphic novel dat jonge lezers sterk aanspreekt.

Lees meer.
Voor wie: vanaf 8 jaar

 

De wind en wij

Een schitterend prentenboek over samen zijn, over loslaten en duwtjes in de rug geven.

Lees meer.
Voor wie: vanaf 4 jaar

Extra: ontdek de limited edition, met een art print erbij