Hamster boeken, geen toiletpapier

16-03-2020
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

 

Stapels boeken: dat heb je nodig in deze weken zonder school.

Vul je boekenkast met onze speciale pakketten. Binnen drie dagen aan je voordeur geleverd!

Lees meer

Jeugdboekenmaand TIPS (deel 1)

13-03-2020
Geplaatst in Nieuws door Nele Declercq

Tijdens de Jeugdboekenmaand, met als thema 'Wat doet kunst?', geven we leuke boekentips én doetips om ermee aan de slag te gaan! Deze opdrachten zijn ook erg leuk om gewoon thuis te doen.

  Wat ik mooi vind  Het geheim van de Vlaamse Meesters  Hugo zet de boel op stelten  Groeten uit het ondergrondse

Lees meer

De mooiste boeken voor Valentijn

14-02-2020
Geplaatst in Nieuws door Sarah Claeys

Valentijn komt er weer aan, maar hoe spreek je met kleine kleuters over gevoelens van verliefdheid? In deze post lees je alles over de mooiste Valentijnsboeken voor de allerkleinsten.

Lees meer

10 cadeautips voor Kerstmis

06-12-2019
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Geen idee wat te kopen voor je nieuwsgierige neefje of pasgeboren metekindje? De Eenhoorn geeft je 10 boekentips voor Kerstmis. 

Lees meer

De koudste winter

27-11-2019
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens
'De koudste winter' van Tine Mortier en Alain Verster heeft een bijzonder lange ontstaansgeschiedenis, en had 10 jaar nodig om van idee uit te groeien tot een uniek prentenboek.
'Het was de winter van 2009', vertelt Tine. 'Het was erg koud toen, en er viel heel wat sneeuw. Ik woonde nog in België en had een schrijfplek bij het raam – met prachtig zicht op het sneeuwlandschap en mijn knieën lekker warm tegen de verwarming aan. In onze garage had een roodborstje een slaapplek gezocht in een oude schoen van mijn man. Dat beeld – het roodborstje dat in het midden van de garage uit een schoen komt piepen – zette het verhaal in gang.'
 
Lees meer

In het hoofd van Robin Aerts en Xavier Mariën ...

Vijf vreemde duivels vol duiveltjesgrillen zijn vaak dichterbij dan je zou willen... Met het monsterlijke prentenboek Duivelsversjes verrast Robin Aerts, bassist bij Het Zesde Metaal, jonge stoere lezers. Debutant Xavier Mariën gaf de tekeningen een hoge dosis rock'n'roll. In dit interview geven auteur en illustrator een inkijk in hun duivelse brein ...
Robin en Xavier

Lees meer

(= quote van professor  Kris Van den Branden (KU Leuven) uit De Standaard, 20 augustus 2019)klap coverkits cover 2

De Vlaamse Onderwijsraad stelde een nieuw handboek over begrijpend lezen voor. Er zijn vijf wegen naar begrijpend lezen. De kinderkranten Kits en Klap sluiten daar perfect op aan.

Lees meer

25 jaar Paul Verrept

12-06-2019
Geplaatst in Nieuws door Elly Simoens

Paul Verrept is dit jaar 25 jaar auteur. Dat viert hij onder andere met een van de hoogtepunten uit zijn schrijfcarrière: het nieuwe boek Konijn & Egel. Wij mochten hem aan de vooravond van deze bijzondere verjaardag interviewen.

Lees meer

Een boek voor elke mama

06-05-2019
Geplaatst in Nieuws door Marte Van Rijckeghem

Mijn nieuwe moeder & ikBoekentips voor wie nog een cadeautje zoekt voor moederdag. En dus ook tips voor vaders die hun jonge kinderen nog een beetje moeten helpen bij het vinden van een leuk moederdagcadeau. Voor vaders die daar nog niet aan gedacht hadden: geen paniek, je ontvangt je pakje zeker nog op tijd!

Lees meer

Op zoek naar inspiratie om de laatste dagen van de paasvakantie te vullen? We geven je hier graag vijf tips.

Lees meer