Staat er een lente- of communiefeest op de agenda? Een boek is een uniek en blijvend geschenk dat kinderen en jonge tieners nog jaren zullen koesteren. Daarom geeft De Eenhoorn je graag enkele originele cadeautips voor een lentefeest, eerste communie of plechtige communie.

Ahoy!

Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel (6 t.e.m. 12 jaar)

‘Ahoy’ is een rijkelijk geïllustreerde dichtbundel. Met gedichten over thema’s die erg belangrijk zijn voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar: vriendschap, familie, verdriet, fantasie … Een troostrijke en vrolijke bundel om de hele kindertijd van te genieten.
Een reus van een beer
Leesgroeiboek dat zojuist de Kinder- en Jeugdjury won (6+)

‘Een reus van een beer’ is een razend succesvol boek dat enkele weken geleden bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury 2017. Dus sowieso een geslaagd geschenk. Een spannend leesgroeiboek, waarvan de teksten langzaam moeilijker worden. Een boek voor lezers die houden van avontuur!

 


De gouden kooiPrentenboek en tekenboek: een dubbel cadeau  (6+)

‘De gouden kooi’ is een schitterend prentenboek voor oudere kinderen, van meesterillustrator Carll Cneut. Het eigentijdse sprookje gaat over een prinses die het onbereikbare wil. Combineer dit met het kleur- en tekenboek ‘Vogels tekenen’ en de kleine feestvierder kan meteen aan de slag om zelf de mooiste vogels te tekenen.

  


 

Later word ikNon-fictieboeken over beroepen, hobby’s of dieren (6+)

Zoek je een geschenk voor een nieuwsgierig en leergierig kind? Met deze non-fictieboekjes zit je sowieso goed. Over leuke en originele hobby’s voor kinderen, of over bijzondere beroepen. Voor kinderen die houden van dieren, zijn er ook vier leuke dierenboekjes.

 

 

 

Puber Tijd!

Alles over de puberteit (11+)

Voor 11-jarige communicanten loert de puberteit om de hoek. Dan verandert er veel. ‘Puber Tijd’ loodst jonge tieners door deze spannende periode heen. Een omkeerboek voor jongens en meisjes over de vreemde ontwikkelingen die hun lichamen tijdens de puberteit doormaken.

       

 

Lekker lezen

Maak lezen (weer) leuk (11+)

Wil je een geschenk geven dat ook in de middelbare school het lezen stimuleert? Kies dan één van de boeken uit de ‘Lekker lezen’-reeks. Al deze boeken zijn vlot geschreven, spannend of romantisch, en sluiten helemaal aan bij de leefwereld van jonge tieners. Kies een thema dat aansluit bij de interesses van jouw jonge lezer, en ze zijn vertrokken! 

De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje

Een geïllustreerd leesboek over opgroeien en familie (11+)

Dit is een betekenisvol geschenk voor elke jonge vormeling. ‘De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje’ is een indrukwekkend en spannend avonturenverhaal van Peter Verhelst en Carll Cneut voor jonge tieners (en volwassenen). Over het geluk en de pijn van het opgroeien, en de kracht van familiebanden.