Valentijn komt er weer aan, maar hoe spreek je met kleine kleuters over gevoelens van verliefdheid? Hieronder zetten we de mooiste Valentijnsboeken voor de allerkleinsten op een rijtje.

Het boek is verliefd
Het boek is verliefd


Wat is er aan de hand met het boek? Hij is zo somber. Oh, hij is verliefd. Hij is verlegen en durft er niet over te praten. Op wie zou het boek verliefd zijn? Op een ander boek? Op een knuffel? Een stuk speelgoed? Neen, het boek is verliefd op jou! Vind jij het boek ook leuk?

Blader door het boek


Ridders kussen niet
Ridders kussen niet


Rosalie wil een kus. Een kus van Jef. Maar Jef wil niet kussen! Jef is een jongen, jongens kussen niet. Jongens kussen wel, vindt Rosalie. Maar Jef is een ridder, ridders kussen niet. Toch wel, meent Rosalie. Ridders kussen prinsessen. Maar Jef is een ridder op een paard. Die zitten te hoog om te kussen. Hij rent snel weg van Rosalie ...

Blader door het boekDe kusttram
De kusttram


Amadeo is de bestuurder van de kusttram. Een gewone tramrit wordt een reis vol verrassingen en ... vol kussen. Maar wat als Amadeo op pensioen gaat?

Blader door het boek
De armen van mijn oma
De armen van mijn oma


Lowieze en haar oma Bonnie zijn twee handen op één buik. Ze hebben hun eigen rituelen en grapjes, en kennen elkaar door en door. Maar dan wordt Bonnie halsoverkop verliefd op Kamiel. Dat vindt Lowieze maar niks.

Blader door het boek
Vlieg!
Vlieg!


Pablo is een kolibrie. Eigenlijk zou hij erg snel moeten zijn. Wel 50 keer fladderen per seconde en van de ene bloem naar de andere zoeven. Maar dat is Pablo niet. Hij is lui. En kogelrond. Maar op een dag wordt Pablo verliefd!

Blader door het boek
De boer en de dierenarts
De boer en de dierenarts


Origineel en speels verhaal over liefde tussen twee mannen. Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, wil de koe scheren en probeert de kip te melken. Hij is verliefd op de dierenarts! Maar dat durft hij niet goed te zeggen, hij is te verlegen. Gelukkig bedenken de dieren een plan.

Blader door het boek