Nieuwsgierige Lotje heeft een bijzondere aankondiging: ze gaat samenwonen met Eefje Donkerblauw. Haar prentenboek Nieuwsgierige Lotje verscheen op 15 maart bij uitgeverij De Eenhoorn. Daar worden de boeken van haar 'zusje' Eefje Donkerblauw, ook getekend door Lieve Baeten, al meer dan 20 jaar uitgegeven. De geesteskinderen Lieve Baeten wonen dus eindelijk in hetzelfde uitgeefhuis.

Nieuwsgierige Lotje was de laatste 8 jaar niet meer verkrijgbaar in prentenboekvorm. Vanaf nu is het dus weer beschikbaar. Bovendien werden alle originele tekeningen voor deze uitgave opnieuw ingescand volgens de meest moderne technieken. Dat zorgt voor een intense ervaring van de beelden, met een warmere gloed en veel meer details.
Eefje en LotjeNi
euwsgierige Lotje
verscheen voor het eerst in 1992. Lieve Baeten schreef zelf het verhaal bij haar illustraties. Een prentenboek dat buitengewoon enthousiast ontvangen werd door lezers groot en klein. Het ontving enkele belangrijke prijzen (o.m. een Boekenpauw) en kende ondertussen heel wat herdrukken en vertalingen. Tot op de dag van vandaag blijft Lotje een klassieker in het internationale landschap.
Nieuwsgierige Lotje


Lieve Baeten
wordt gezien als een van de belangrijkste wegbereiders van de huidige Vlaamse illustratoren. Ze is een van de meest populaire en best verkopende illustratoren van Vlaanderen. Met haar tekenwerk heeft ze een stevige reputatie opgebouwd. Hierbij heeft ze het imago van de illustrator die op belangrijke wijze het gezicht van een boek bepaalt, weten te verstevigen. Daarnaast levert ze het bewijs dat het illustreren van kinderboeken een volwaardige baan is. Ze heeft bovendien getoond dat het mogelijk is om vanuit een klein taalgebied een stukje van de wereld te veroveren met tekeningen. Zo heeft ze de weg geopend voor vele jonge illustratoren.
Lieve Baeten
©
 Foto Bob Moors

www.lotje.net