Eindelijk weer krokusvakantie! Op zoek naar een leuke activiteit om met je kinderen te doen? Boeken kunnen voor prachtige inspiratie zorgen. Ontdek hier onze 8 vakantietips voor kinderen van alle leeftijden. Goed voor heel wat uren voorlees-, lees- en knutselplezier.

Streel de kat (2+)

Ik ben geen boek, ik ben een kat’ is een heerlijk interactief kartonboek voor de allerkleinsten. Plooi de flapjes om en laat de bol wol rollen!
    


Grappig pRobot maakt vriendenrentenboek met Robotvrienden-knutselplaat (4+)

Geen vrienden om mee te spelen? Doe zoals Robot: maak ze gewoon zelf. Bij het vrolijke prentenboek ‘Robot maakt vrienden’ vind je een bouwplaat, waarmee kinderen zelf de origineelste robotvriendjes in elkaar knutselen.   
Joehoe! Sprookjesprins?Sprookjesachtig speelboek (4 tot 8 jaar)

In ‘Joehoe! Sprookjesprins?’ bepaal je zelf de loop van het verhaal. Kies welk pad je wil volgen en ga naar de pagina met het bijbehorende symbool. Zo heb je met dit ene boek in één klap meer dan 30 verhalen, voor urenlang verhaal- en vertelplezier.
   Ik kies voor lies en wiesLeuk oefenen voor eerste lezers (6+)

Is je beginnende lezer al toe aan zijn of haar eerste leesboekjes? ‘ik kies voor lies en wies’ staat vol korte, grappige verhaaltjes en strips op eenvoudig leesniveau (AVI E3). Ontdek ook leuke werkblaadjes en een kleurplaat bij het boek. Niet alleen handig voor in de klas, maar ook voor thuis.
  


Lam en Loebas - kleine koksVegetarisch koken met Lam en Loebas (7+)

In het leesboekje ‘Lam en Loebas – kleine koks’ koken de vrienden Lam en Loebas een heerlijk gerecht. Begin je al te watertanden? Achter in het boekje vind je leuke, vegetarische receptjes om zelf thuis te maken met je kind.
       BrobotDe S. Tinker Inc. uitdaging (8+)

Brobot’ is een hilarische graphic novel over Soesja Tinker. Zij bouwt een robot om haar vervelende broertje te vervangen. Ontdek de leuke activiteitenbundel voor kinderen, waar ze urenlang mee aan de slag kunnen tijdens de vakantie. Zelf een robotverhaal schrijven, een eigen robot ontwerpen, cartoons tekenen en natuurlijk: meedoen aan de grote S. Tinker Inc. uitdaging!
    Het grote niet-opruimboekVooral niet opruimen in de vakantie! (9+)

Krokusvakantie = lenteschoonmaak? Nee hoor! In ‘Het grote NIET-opruimboek’ geeft Klaartje alle mogelijke tips ter wereld om opruimen te ontwijken. Natuurlijk ook erg handig voor jou als ouder, om de niet-opruimmanoeuvres van je kinderen te leren herkennen.
  Lekker lezenLekker lezen (11+)

Niet iedereen leest graag of veel. Toch op zoek naar een leesboek voor in de vakantie? De reeks ‘Lekker lezen’ staat voor snel, echt en (ont)spannend. Een mysterieus detectiveverhaal, een spannend moordonderzoek of een ontroerend liefdesrelaas? Je vindt zeker je gading in één van deze twaalf boeken.
    Alles is inktvisYA-leesvoer (15+)

Gewoon zin om een paar uur weg te zakken in je warme zetel met een goed boek? Lees dan het beklijvende YA-verhaal ‘Alles is inktvis’, over Alice die plots terechtkomt in een nieuwe wereld.
    

De zeer vermoeide manVerwen jezelf met een geïllustreerde roman (volwassenen)


Zijn de kinderen druk in de weer met hun kleurplaat, hun vegetarisch receptje of hun grote lenteschoonmaak? Hoog tijd om jezelf even te verwennen. ‘De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield’ is een subliem prentenboek voor volwassenen, geschreven door grootmeester Peter Verhelst en geïllustreerd door de onnavolgbare Kaatje Vermeire. Geniet ervan!